.

Interviu cu Daniela PAȚĂ, Director Financiar
al companiei 'La Fântâna'

Confruntată cu necesitatea gestionării eficiente a forței de muncă, firma 'La Fântâna', lider pe piața serviciilor de distribuire a apei plate prin sistemul water cooler, a apelat la un sistem IT modern, special conceput pentru a rezolva toate problemele legate de salarizare și managementul resurselor umane.
'Am ales sistemul de salarizare și management de personal WizSalary la capătul unei analize riguroase a mai multor oferte, având în vedere flexibilitatea acestuia, adaptarea rapidă la schimbările de legislație, ușurința în utilizare, excelentul raport calitate-preț-servicii și, nu în ultimul rând, prestigiul firmei care îl implementează', declară Daniela Pață, Financiar Manager al companiei 'La Fântâna'.
Sistemul WizSalary se regăsește în portofoliu de soluții și aplicații IT al companiei WizRom Software, lider pe piața furnizorilor de soluții IT avansate pentru managementul afacerilor. Un portofoliu ce răspunde cerințelor celor mai diverse segmente de piață și care include WizRom EMS (Enterprise Management System '“ Sistem de management al întreprinderii), WizCount, cel mai popular sistem de management financiar, WizPro, o soluție care se adresează companiilor orientate către activități de producție, servicii și proiecte; soluția SFA (Sales Force Automation '“ Automatizarea forței de vânzări) WizTop; sistemul de pontaj WizTime etc.
'Implementând sistemul WizSalary am rezolvat principalele probleme ale departamentului de resurse umane și anume probleme interne, legate de plata salariilor, aspecte ale legăturii cu autoritățile statului, cum ar fi depunerea declarațiilor (Fondul de șomaj, Fondul de sănătate și Contribuția la asigurări sociale), precum și problema fișelor fiscale pentru evidența veniturilor supuse impozitului pe venitul global. Toate acestea reprezentau circa 60% din atribuțiile departamentului', ne-a declarat Daniela Pață.
De asemenea, sistemul WizSalary a oferit soluții pentru prelucrarea cu acuratețe a datelor despre personalul companiei, 'principala resursă a firmei La Fântâna', după cum spune Daniela Pață. WizSalary a permis, totodată, o adaptare rapidă la modificările de legislație, precum și adoptarea unor decizii la nivel managerial.
Implementarea sistemului WizSalary a durat circa 1 lună și a urmat unei scurte, dar minuțioase analize a formelor de salarizare.
'Specialiștii companiei WizRom s-au remarcat prin profesionalism, au răspuns de fiecare dată cu promptitudine oricăror solicitări formulate de noi, iar relațiile dintre firmele noastre au fost cele ale unei echipe și au evoluat într-un adevărat parteneriat,' adaugă directoare Daniela Pață.
Printre beneficiarii soluțiilor WizRom se numără companii din cele mai diverse domenii '“ distribuție, producție, servicii, comerț și consultanță. Peste 98% din clienții WizRom sunt firme private, iar 75% dintre acestea sunt companii multinaționale.
Până în momentul de față, firma WizRom, care a împlinit anul trecut un deceniu de activitate în România, a implementat sistemul WizSalary în peste 500 de companii ce activează pe piața locală.
'La Fântâna este o companie în plină ascensiune și anul acesta va beneficia de investiții suplimentare în valoare de 4 milioane USD. Aceste investiții se vor regăsi în extinderea serviciilor la nivel național - prin creșterea numărului de filiale - la 12, de la 6 în prezent - și a capacității de producție, precum și în implementarea unui sistem ERP', subliniază Pață.
La Fântâna a fost înființată la începutul anului 2001, printr-o investiție inițială de 3 milioane USD '“ capital integral privat și majoritar suedez. Fondul de investiții Oresa Venture a avut inițiativa acestei investiții, valorificând existența unei nișe pe piața românească.
Printre numeroșii clienți ai companiei se numără Rompetrol Petromidia, Dacia Pitești, ABN Amro Bank, Banca Comercială Română, Citibank, ING Bank, Interamerican, Aviva, Renault, Alro Slatina, Orange Romania, Intrarom.