.

X5 Soul, viitorul flagship al brandului Allview, va avea cea mai sigură tehnologie de protecție a unui smartphone: recunoaștere facială avansată (Deep Face ID), fiind primul telefon din portofoliul Allview cu această specificație. Odată cu introducerea acestei tehnologii, telefonul nu va mai avea nevoie de recunoaștere prin amprentă (finger print).
 
Camera IR a noului dispozitiv X5 Soul, capabilă să determine adâncimea imaginii, este destinată  pentru recunoașterea facială. Împreună cu un proiector IR și senzor de proximitate IR dedicate este reflectat conturul feței utilizatorului în cameră. Aceasta, cu ajutorul unor algoritmi de procesare specifici inteligenței artificiale, conturează o hartă 3D detaliată și precisă a feței utilizatorului. 
 
Tehnologia de recunoaștere facială bazată pe IR are numeroase avantaje, iar detectarea este la fel de precisă indiferent dacă este făcută în lumină sau în întuneric profund. De asemenea, dacă utilizatorul este nevoit să poarte ochelari, să se ferească de soare, de ploaie sau de vânt, harta 3D a feței acestuia va fi creată la fel de detaliat și precis. În schimb, dacă utilizatorul are ochii închiși sau este scanată o poză a acestuia, telefonul nu va putea fi accesat, protecția datelor și a informațiilor fiind maximă. 
 
X5 Soul va fi primul smartphone cu tehnologie neurală al companiei, ce va avea integrat un nou procesor de la Mediatek, bazat pe arhitectura Cortex A73.