.

Imprimanta pentru formate mari Xerox IJP2000 și presa digitală iGen 150 au obținut premii de la Asociația European Digital Press (EDP), la cea de a opta ediție a EDP Awards. Evenimentul a avut loc în cadrul uneia dintre cele mai importante expoziții de print digital din lume, FESPA Digital, care s-a desfășurat la Munchen, între 20 și 23 mai. Xerox IJP2000 și presa iGen 150 au fost premiate la categoriile Imprimante pentru formate mari și Sisteme de imprimare comercială, cu premiile Best wide format roll to roll printer up to 1,6 meter, respectiv Best cut sheet colour printer high production. Imprimanta Xerox IJP 2000 tipărește cu o viteză de până la 15 ori mai mare decât cea a imprimantelor inkjet clasice, eliminând astfel barierele de productivitate specifice tehnologiei inkjet de format mare. Utilizatorii au posibilitatea să imprime date variabile și să creeze campanii de marketing originale - cu ajutorul Xerox FreeFlow VI Design Express.

IJP 2000 are la bază tehnologia single-pass inkjet, cu cerneluri pe bază de apă și tipărește aplicații complexe, personalizate, la viteze foarte mari și la o calitate superioară, pe o gamă largă de tipuri de hârtie - de la hârtia simplă, satinată sau autocolantă și până la folii backlit și material pentru banere roll-up. Are o rezoluție de 1600 x 1600 dpi și o viteză de imprimare constantă de până la 420 metri pătrați pe oră, indiferent de media de imprimare.

Presa digitală iGen 150 este ideală pentru tipografii și centre de imprimare care tipăresc volume mari de materiale și aplicații complexe. Echipamentul tipărește pe o gamă largă de tipuri de hârtie: texturată, cretată și necretată, precum și pe medii speciale: PVC, transparente etc. Fiecare pagină este creată cu ajutorul tehnologiei patentate image-on-image și al toner-ului mat, oferind printuri digitale color dinamice, foarte asemănătoare tiparului offset, din punct de vedere al calității.

În fiecare an, European Digital Press Association (EDP) premiază cele mai inovatoare tehnologii din piața de print digital. Înființată în 2006, EDP este o alianță a celor mai bune reviste de tipar digital, acoperind 25 de țări din Europa.

Despre Xerox

De la inventarea xerografiei, de peste 75 de ani, echipa Xerox ajută companiile să își simplifice modul de lucru. Astăzi, compania este lider global în managementul documentelor și al proceselor de business, ajutând organizații de toate mărimile să fie mai eficiente și să se concentreze pe activitățile principale de business. Cu sediul în Norwalk, Conn., peste 140.000 de angajați Xerox ajută clienți din peste 180 de țări, oferind servicii de business, echipamente de imprimare și instrumente software pentru organizații comerciale și guvernamentale.

www.xerox.com