.

Sony a lansat la MWC 2019 noile modele Xperia 10 și Xperia 10 Plus – introducând astfel experiența 21:9 în clasa mid-range. „Gama noastră super mid-range introduce inovațiile Sony de top, în cel mai accesibil mod posibil”, precizează Mitsuya Kishida, Președinte Sony Mobile Communications. „Noul nostru afișaj amplu de 21:9 oferă divertisment din margine în margine, într-un design subțire și elegant, ușor de folosit.”  
 
Afișaj full HD Wide, cu rată de aspect de 21:9, pentru divertisment și activitate eficientă
 
Modelele Xperia 10 și 10 Plus au un design elegant, fără margini, și sunt prevăzute cu afișaj full HD Wide, cu o rată de aspect de 21:9, fiind ideale atât pentru divertisment, cât și pentru activitate eficientă. Interfața intuitivă multi-ferestre, cu rată de aspect de 21:9, plus afișajul de 6,0” al modelului Xperia 10 și de 6,5” al modelului Xperia 10 Plus, permit vizualizarea simultană a două aplicații, păstrându-se dimensiuni confortabile de vizualizare pentru ambele ferestre. De exemplu, puteți urmări clipurile preferate, în timp ce trimiteți mesaje, fără a fi nevoie să deschideți când o aplicație, când pe cealaltă. Lansarea a două aplicații simultane nu a fost nicicând mai simplă!
 
 
Pe ecranul principal, țineți apăsată iconița aplicației pe care vreți să o deschideți în paralel cu altă aplicație sau deschideți Side sense, noua aplicație disponibilă în gama super mid-range, care vă permite să selectați ambele aplicații pe care doriți să le deschideți pe afișajul cu rată de aspect de 21:9, în sistem multi-ferestre. 
 
Gândite să se potrivească perfect în palmă grație faptului că sunt subțiri, modelele Xperia 10 și Xperia 10 Plus sunt ușor de ținut în mână și de utilizat. Ambele modele sunt protejate cu sticlă Corning® Gorilla® 5, care le asigură rezistența și durabilitatea. 
 
Finisajul metalic superb completează aspectul elegant.
 
Descoperiți-vă creativitatea cu aparatul foto dual cu efect Bokeh și realizare de imagini video și foto 21:9, cu care sunt prevăzute modelele Xperia 10 și Xperia 10 Plus 
 
Funcția de înregistrare video a modelelor Xperia 10 și Xperia 10 Plus, în format 4K, cu rată de aspect de 21:9, vă permite să realizați clipuri cu aceeași rată de aspect pe care o folosesc realizatorii de film. Cu ajutorul ratei de aspect multiple, puteți alege dimensiunea ideală - de exemplu, puteți opta pentru 21:9, pentru a umple ecranul, sau pentru 1:1, pentru postarea perfectă pe Instagram.
 
Aparatele foto duale cu care sunt prevăzute ambele modele - Xperia 10 (13MP+5MP) și Xperia 10 Plus (12MP+8MP) vă permit să realizați imagini de calitate excelentă, cu efect artistic Bokeh, astfel încât subiectul fotografiei iese în evidență, pe un fundal estompat. Funcția de zoom optic 2X** disponibilă exclusiv pe Xperia 10 Plus vă aduce mai aproape de acțiune. 
 
Aparatele foto frontale și cele principale de pe ambele modele sunt prevăzute cu funcția SteadyShot™, pentru a surprinde imagini clare, chiar și în mișcare, ceea ce vă permite să fiți și mai creativi.
 
Bucurați-vă de muzică așa cum a fost creată de artiști, cu High-Resolution Audio 
 
Xperia 10 și Xperia 10 Plus includ tehnologia audio avansată High-Resolution Audio oferită de Sony, fiind prevăzute implicit cu tehnologia LDAC™. Puteți asculta muzica în cea mai pură și autentică formă, chiar și în cazul redării wireless. 
 
În plus, tehnologia Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX™) oferită de Sony îmbunătățește calitatea fișierelor audio comprimate până la o calitate a sunetului apropiată de rezoluția înaltă - readucând la viață melodiile preferate și subtilitățile înregistrării originale și oferind senzația de spectacol în direct.
 
Noile căști deschise SBH82D, pentru audiție la un alt nivel, și carcase asortate 
 
Alături de modelele Xperia 10 și Xperia 10 Plus, se lansează și noile căști stereo Bluetooth deschise, SBH82D, disponibile pe negru, gri și albastru, asortându-se cu nuanțele telefoanelor. Ușoare, compacte și pliabile, căștile au un design confortabil, după gât, și sunt ușor de folosit întreaga zi. Căștile SBH82D au aceeași structură ca Xperia Ear Duo, ce le permite utilizatorilor să asculte muzica preferată și să audă sunetele înconjurătoare în același timp, grație designului de tip deschis. Căștile SBH82D sunt prevăzute și cu funcție de asistență vocală oferită de Google și de Apple, precum și cu funcția „fără mâini”. Căștile SBG82D sunt disponibile pe anumite piețe, începând cu luna mai 2019.
 
Suportul-toc elegant are rol dublu de toc și de suport, pentru ambele modele. Modelul Style Cover Solid, proiectat exclusiv pentru Xperia 10, vă protejează telefonul de stricăciuni grave, grație durabilității ce respectă standardele militare în domeniu.
 
Xperia 10 este prevăzut cu platforma Qualcomm Snapdragon 630 pentru dispozitive mobile, proiectată să permită elemente grafice fascinante, experiențe multimedia avansate și o baterie de durată, având o capacitate de 2870 mAh. Disponibil în următoarele culori: bleumarin, negru, argintiu și roz. Xperia 10 Plus este prevăzut cu platforma Qualcomm Snapdragon 636 pentru dispozitive mobile, având o performanță impresionantă, calitate extraordinară a imaginilor și o baterie de durată, având o capacitate de 3000 mAh. Disponibil în următoarele culori: bleumarin, negru, argintiu și auriu. Ambele modele sunt prevăzute cu Android 9.0 Pie și se lansează pe piețele stabilite, pe 25 februarie. Xperia 10 și Xperia 10 Plus sunt disponibile cu Single SIM și Dual SIM.