.

Konica Minolta completează gama vastă de aplicații office a companiei cu YSoft SafeQ, o soluţie completă, inovatoare, care permite administrarea centralizată a activităţii de printare și realizează în acelaşi timp gestionarea costurilor şi a utilizatorilor la cele mai înalte standarde de securitate. “YSoft SafeQ este o soluţie de management de printare extrem de scalabilă şi intuitivă, care nu lasă nimic de dorit din punct de vedere al securității printului, managementului centralizat de printare, accesului şi drepturilor utilizatorilor, procesului de raportare şi chiar a soluţiilor de plată pentru operaţiuni specifice de imprimare. Sistemul modular şi futurist de licenţe face din YSoft SafeQ soluţia ideală pentru orice client care se află în căutarea unei variante ideale de management de printare”, precizează Florian Loske, Manager de Produs, Divizia Internaţională de Marketing.

Aplicația Ysoft SafeQ este potrivită pentru orice afacere care îşi doreşte o creştere a productivităţii şi eficienţei infrastructurii de printare. Datorită modularității sale, noul software poate satisface nevoile companiilor de orice dimensiune și din orice domeniu, de la întreprinderile mici, cu capital integral privat, la organizații educaționale şi companii de talie mondială.

YSoft SafeQ, soluţie de management al printării, ajută clienţii să controleze întreaga infrastructură a procesului de printare şi, în acelaşi timp, permite companiilor să crească în valoare prin reducerea costurilor. Pentru departamentul IT, administrarea soluţiei este unică, aceasta având o interfaţă online personalizabilă, ceea ce permite o experiență de utilizare facilă.

Managementul centralizat al printării permite utilizatorilor să tipărească documente de oriunde din lume, de pe orice dispozitiv aflat în reţea, colectând şi contorizând la nivel central toate datele de printare din întreaga reţea. Eficienţa maximă, reducerea timpului de printare şi creşterea productivităţii sunt doar câteva dintre beneficiile aduse de YSoft SafeQ.
 
Pentru securitate, noua soluție de management de printare permite doar utilizatorilor autorizați să acceseze dispozitive din rețea pentru comenzile de imprimare, copiere sau scanare. De asemenea, este posibilă şi înscrierea utilizatorilor individuali pentru serviciile de printare, copiere sau scanare, în funcţie de necesităţile jobului deţinut. YSoft SafeQ previne, astfel, încălcarea normelor de securitate şi furnizează protecţie extinsă pentru datele şi informaţiile sensibile.

În cadrul unei organizaţii, pentru a ţine costurile sub control, este esenţial ca toate joburile de printare, copiere şi/sau scanare să fie monitorizate. Acest lucru este posibil cu soluţia YSoft SafeQ, care oferă, în plus, o gamă vastă de rapoarte detaliate care ajută la optimizarea mediului de printare. Astfel, companiile preocupate de mediul înconjurător, pot verifica aceste caracteristici din raportul de mediu, care arată că YSoft SafeQ reduce consumul de hârtie, toner şi energie electrică şi, totodată, demonstrează efectele pozitive asupra mediului înconjurător cuantificând resursele naturale salvate astfel.

Pentru companiile care doresc să încaseze taxe pentru serviciile de printare, YSoft SafeQ oferă un sistem de plată complex, online şi offline, care permite inclusiv reîncărcarea automată a conturilor de către utilizatori, pentru confortul sporit al clientului.

Konica Minolta Business Solutions Romania, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiinţată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piaţa locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel internaţional dintre Minolta Co. şi Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc.  

Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile şi rețeaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienţa de peste 22 ani de existenţă pe piaţa românească şi de o reţea de distribuţie de peste 60 de parteneri. Ca şi în anii precedenţi, rezultatele anului 2013 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie şi asigură servicii pentru echipamente multifuncţionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital şi oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe soluţii complete de management al documentelor.