.

Compania Zitec, unul din principalii producători locali de aplicații on-line anunță extinderea portofoliului, prin dezvoltarea în viitor a unei serii de soluții dedicate rețelelor sociale. Prima aplicație, lansată pe 23 martie pentru utilizatorii Facebook se numește HotelPeeps și a fost concepută pentru a sprijini turiștii în alegerea locurilor de cazare.

Dacă până acum, turiștii care își planificau singuri excursiile, studiau diverse oferte financiare și recenzii de pe site-uri internaționale, HotelPeeps va prezenta recomandări de hoteluri din partea prietenilor apropiați, mai exact aceia dintre ei ce au fost în acel oraș sau stațiune.

"Mizăm pe ideea că o recomandare venită de la un prieten contează mult mai mult decât o recenzie, oricât de bună, realizată de un necunoscut. Prin intermediul HotelPeeps se vor putea cere lămuriri suplimentare din partea prietenilor care au fost acolo și astfel decizia alegerii unui hotel va fi mult mai ușoară", precizează Alexandru Lăpușan (foto), CEO Zitec.

Un prim obiectiv al companiei este atragerea a peste 50.000 de utilizatori în 2010, țintă considerată realistă de managerul Zitec care ia în calcul cei aproape 900.000 de utilizatori români ai comunității Facebook și creșterea foarte puternică din ultimele luni a acestei rețele. Având în vedere că soluția este dezvoltată și în limba engleză, inițiatorii proiectului se asteaptă pe viitor la o adopție din ce în ce mai puternică a aplicației și de către membrii rețelei sociale din întreaga lume.

HotelPeeps nu doar împărtășeste recomandări de hoteluri, ci oferă și cele mai bune prețuri de cazare pentru acestea, fiind interconectată cu sistemul de rezervări hotels.paravion.ro, dezvoltat la sfârșitul anului trecut de Zitec pentru agenția Millennium Tour.

"HotelPeeps este o abordare nouă a Zitec, fiind o aplicație dedicată exclusiv unei rețele sociale. Intenționăm să extindem portofoliul pe acest segment prin alte 2 proiecte până la sfârșitului anului", a adăugat Lăpușan.

Dezvoltarea HotelPeeps a durat 4 luni, echipa de proiect incluzând 6 persoane și va fi urmată de o promovare în exclusivitate pe Facebook. Aplicația va fi permanent îmbogățită cu noi funcționalități, iar prima dintre ele va simplifica planificarea unei excursii împreună cu prietenii. Mai multe detalii pe http://www.hotelpeeps.com