.

Zapp a anuntat ca incepand din 22 ianuarie 2008 grupul ZTE este partenerul si furnizorul sau oficial pentru extinderea retelei de 450MHz si dezvoltarea retelei de 2100MHz.

ZTE, cu sediul in Shenzhen China, este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente si solutii de comunicatii din lume, gama lor de produse fiind una completa si care acopera aproape toate sectoarele industriei de telecomunicatii, de la telefonie fixa si mobila, pana la terminale si servicii de suport tehnic si mentenanta.

ZTE a fost preferat altor vendori, deoarece solutiile dezvoltate de ei ofera cele mai mari beneficii din punct de vedere al pretului, calitatii si functionalitatii. Implicit acest lucru va conduce la o mai mare eficienta operationala si tehnologica, avand un efect direct asupra reducerii costurilor si permitand astfel oferirea unor servicii 3G foarte avantajoase pentru utilizatorii Zapp.

Parteneriatul strategic cu ZTE se refera la furnizarea de echipamente si servicii pentru ambii operatori Zapp, atat din Romania cat si din Portugalia.

Zapp se afla intr-un stadiu avansat al pregatirilor pentru lansarea retelei de 2100 MHz si semnarea acestui contract va duce la dezvoltarea imediata a retelei, urmand ca primele servicii de acest tip sa fie disponibile, in 19 orase din Romania, cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii iunie 2008.

Telemobil S.A., o subsidiara a Zapp International (Holdings) Limited, furnizeaza in Romania servicii mobile  de date si voce sub numele de Zapp, fiind detinuta de grupul international Saudi Oger. Saudi Oger Ltd. este de asemenea actionarul principal al Oger Telecom, lider pe pietele in curs de dezvoltare. 

Video-inteviu cu
Richard Guo Jun, President of CEE Region ZTE Corp.
Carlos Sheng Jianan, General Manager ZTE Romania

ZTE Optical Networks Workshop, Bucuresti, 24 ianuarie 2007


www.comunic.ro/video.php