.

"Venim cu concepte moderne de business, bazate pe deschidere, diversitate și procese inteligente în prrocesele de cercetare-dezvoltare în care suntem puternic implicați. Acoperim toate verticalele din industria de telecomunicații. Pentru dezvoltarea tehnologiilor noastre am creat 15 centre de R&D, cu 14.000 de ingineri și experți pe cele 5 continente. Am obținut încrederea celor mai mari operatori globali de telecomunicații - BT, France Telecom, Hutchinson, Telefonica, Telenor, Telstra, SkyLink, Vodafone, cu care la ora actuală și desfășurăm parteneriate. ZTE este membru în cele mai importante organizații internaționale de standardizare, inclusiv ITU, 3GPP, 3GPP2 și CDG.

În România, ZTE colaborează cu principalii jucători de pe piața românească  - Vodafone, Orange, Romtelecom, Zapp, RDS, Euroweb și ISP regionali. Reprezentanța ZTE a fost înființată în 2003 și asigură în prezent suport local cu cei peste 60 de angajați, din care 70% români. Echipamentele și soluțiile implementate de ZTE România includ DWDM, SDH, Switching, Routers, Access/xDSL, HGW, BWA&WLAN, terminale GSM/WCDMA și de date, servicii cu valoare adăugată.

Pe partea de terminale, volumele livrate de ZTE la nivel global s-au dublat în fiecare an. Terminalele GSM au cea mai mare pondere în livrări, iar anul acesta ZTE mizează pe o creștere a terminalelor 3G.

În 2007, ZTE a ocupat locul 6 global pe piața terminalelor mobile, cu 2,3% din piață. Furnizorul este numărul 1 în China.

În România, ZTE a vândut peste 500.000 de terminale mobile, telefoane și modemuri, prin parteneriatele cu Vodafone, Orange și Zapp. Succesul ZTE se datorează politicii flexibile de customizare a produselor la cererea operatorilor, care include telefoane brandate sau cobrandate cu operatorul client, meniuri în limba locală, butoane la cerere, sonerii, imagini, jocuri, animații de start și închidere personalizate, liste de servicii speciale și iconuri dedicate. ZTE a proiectat până în prezent peste 500 de modele pentru operatorii globali. Conform modelului nostru de business, noi investim în parteneriate cu operatorii.

Infrastructuri: ZTE vine cu forțe noi pe piețele emergente
Pe partea de infrastructură, ZTE are la activ sisteme comerciale UMTS/WCDMA în peste 30 de țări, inclusiv în România. În zona CDMA, ZTE este lider mondial, cu peste 135 de milioane de linii instalate în 70 de țări pen­tru aproape 120 de operatori, inclusiv 50 de rețele cdma200 1xEV-DO în 40 de țări.

În 2007, ZTE a devenit unul din principalii furnizori de rețele GSM, cota sa pe această piață crescând cu 200%, în special pe piețele emergente, unde a câștigat contracte de furnizare de echipamente pentru 60 de operatori, cu peste 150.000 de abonați din 50 de țări.

Serviciile cu valoare adăugată ZTE sunt folosite de operatori din peste 70 de țări, emergente dar și dezvoltate, cu peste 220 de milioane de utilizatori. În particular, serviciul de taxare în timp real bazat pe o rețea inteli­gen­tă a fost implementat și în România.

Operatorii mizează în prezent pe servicii quad­play și un loc important îl ocupă televiziunea digitală. ZTE are 4 centre R&D în care peste 1100 ingineri dezvoltă IPTV. În broadband, ZTE implementează rețele NGN și rețele optice pasive.

La nivelul transportatorilor de mare capacitate, ZTE furnizează transmisii optice de foarte mare viteză WDM, instalând până în prezent peste 450.000 km de linii. Conform Ovum-RHK, produsele LH DWDM ale ZTE s-au clasat pe locul 2 global în 2007. În acest domeniu, ZTE cooperează cu peste 250 de operatori din peste 90 de țări. Serviciile post-vânzare sunt asigurate în 12 centre regionale și 39 de centre locale de servicii pentru clienți, cu suport help-desk non-stop."