Studenții Facultății de Electronică din București au la dispoziție, începând din acest an școlar, un laborator de ultimă generație echipat de Romtelecom și Huawei Romania. Tot pentru tineri se lansează, începând din 25 octombrie, ediția a doua a concursului național „Idei tari" cu teme din domeniul multimedia.
„Romtelecom a investit în acest laborator pentru a oferi tinerilor ingineri și studenți un mediu performant în care să poată testa și utiliza noile tehnologii. Acest mediu va ajuta tinerii să își îmbunătățească abilitățile în domeniul configurării sistemelor și în detectarea problemelor și rezolvarea acestora, permițându-le să se dezvolte cât mai bine. Romtelecom a decis de mai mult timp că diferența dintre companii nu este dată de tehnologie, ci de oameni. Și tocmai de aceea încercăm să găsim cei mai talentați oameni și să îi promovăm", precizează Yorgos Ioannidis (foto), Director General Romtelecom.
Ca urmare a parteneriatului cu Facultatea de Electronică, Romtelecom și Huawei Romania au renovat, dotat cu echipamente și modernizat laboratorul de sisteme și rețele de telecomunicații al instituției de învățământ din București. Investiția în acest laborator de ultimă generație se ridică la peste 200.000 euro.
„Suntem onorați să încheiem un parteneriat cu Romtelecom, operator de telefonie lider pe piața românească și cu Universitatea Politehnica din București, cea mai mare universitate tehnică din România. Considerăm că educația este elementul cheie pentru dezvoltarea personală și profesională. În China, Huawei a recrutat zeci de mii de tineri studenți de la universități de top, pentru a susține competențele cheie ale companiei - cercetarea și dezvoltarea. Suntem încântați să împărtășim cele mai noi tehnologii ale noastre cu competențele înalte ale Romtelecom și cu standardele educaționale de top ale Universității Politehnica", precizează Jeff Wang, General Manager Huawei România.
„Unul dintre obiectivele strategiei de dezvoltare a Facultății de Electronică îl constituie realizarea de cooperări cu companii importante din domeniu pentru pregătirea unor specialiști și pentru realizarea în comun a unor proiecte de cercetare și dezvoltare. În acest context se înscrie și cooperarea tradițională cu una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din România, și anume Romtelecom, care a fost reactivată atât prin inaugurarea laboratorului din cadrul facultății, cât și prin pregătirea în comun a unor programe de master, burse sau practică", precizează decanul Facultății de Electronică, Teodor Petrescu.
În plus, Fundația Romtelecom pentru români, prin intermediul căreia se derulează parteneriatul cu Facultatea de Electronică, pune la dispoziția studenților în anul al treilea și masteranzilor din cadrul acestei facultăți cinci burse în valoare totală de 10.000 de euro, cărora li se adaugă stagii de practică în cadrul Romtelecom.
Masteranzii aceleiași facultăți vor beneficia și de expertiza unui reprezentant Romtelecom în cadrul unei serii de seminarii programate pentru semestrul al doilea al acestui an universitar.
Nu în ultimul rând, studenții Facultății de Electronică din București interesați de activitatea Romtelecom vor putea beneficia de vizite în diferite centre tehnologice ale companiei prin programul „Studențind prin Romtelecom" care va avea loc la începutul lunii noiembrie.
Pe 25 octombrie s-a lansat ediția a doua a competiției naționale „Idei tari". Până pe 30 aprilie 2011 tinerii până în 35 de ani se pot înscrie în competiție cu soluții multimedia.
Temele propuse pentru concurs se găsesc pe site-ul dedicat, www.ideitari.ro. Lucrările, care vor putea fi înscrise online pe același site, vor fi punctate în funcție de gradul de inovație, aplicabilitatea ideilor și capacitatea de a aduce soluții, fiind declarată câștigătoare echipa sau persoana care a obținut cele mai multe puncte.
Într-o primă etapă, lucrările participante în concurs vor fi evaluate de un juriu mixt format din profesioniști Romtelecom și profesori universitari. În a doua etapă, autorii celor mai apreciate 15 lucrări își vor susține proiectele în fața aceluiași juriu, în cadrul unui eveniment dedicat ce va avea loc la București.
Cele mai valoroase proiecte vor fi răsplătite cu premii în valoare totală de 10.000 de euro (premiul I – 5000 euro, premiul II – 3000 euro și premiul III – 2000 euro) și practică în cadrul Romtelecom.
Competiția națională își propune să încurajeze performanța, să răsplătească pasiunea tinerilor pentru domeniul IT&C și să stimuleze interesul pentru studiul, cercetarea și inovația în acest domeniu.