.

Cum poate tehnologia să ii ajute pe oameni să facă față bolilor, pe măsură ce îmbătrânesc?

Euronews prezintă viața a trei persoane care reflectă asupra modului în care tehnologia poate deveni o afevărată mână de ajutor.

Antonio Guillon Barros povestește: "Lucram și m-am simtit complet epuizat. Nu puteam să respir și simteam că mă sufoc. Am fost dus la clinică."

"Ne-am mutat de la țară în acest apartament. Soțul meu suferă de Parkinson. Nu mai putem ieși așa des. Dar am încercat în continuare să fim activi", a explicat Irma Widman.

"Mama mea a început să își piardă cheile, geanta. Uită nume și abilități, lucruri de genul acesta" a spus Marishol Bahi Samalde.




Europa îmbătrânește și pe măsură ce oamenii traiesc mai mult se luptă împotriva bolilor pentru a menține, în același timp, o calitate a vieții. Cele mai recente instrumente tehnologice îi ajută să susțină sănătatea lor, în timpul petrecut acasă. Asta se datorează faptului că o mână de ajutor este acum doar la câteva clicuri distanță.

 

Date on-line sunt trimise, zi de zi, la spital. Fiecare pacient are o apreciere a stării sănătate, după media de vârstă. Răspunsurile lor de zi cu zi determină numărul să crească sau să scadă.

 

Atât software-ul și hardware-ul au fost dezvoltate de oamenii de stiinta la un proiect de cercetare al Uniunii Europene.

 

Prototipuri diferite au evoluat în timp, pentru a include progresele științifice și s-a ținut cont de preferințele utilizatorilor finali atunci când ajuns la ajustarea formei sau interfețelor dispozitivelor.