.

În contextul în care Twitter marchează pe 21 martie cea de-a zecea aniversare, rețeaua de socializare a dat publicității câteva cifre, unele surprinzătoare, referitoare la activitatea sa, informează site-ul directmatin.fr, citat de Agerpres.
 
500 de miliarde - este numărul de mesaje postate pe Twitter de la lansarea sa din 21 martie 2006. În prezent s-ar posta peste 500 de milioane de mesaje pe zi.
 
320 de milioane - reprezintă numărul de utilizatori activi pe lună, 80% dintre ei utilizând aplicația mobilă a rețelei. Rețeaua mai apreciază că peste 500 de milioane de internauți și mobinauți consultă Twitter fără să se conecteze, pentru a accesa pagini de profil sau a citi mesaje.
 
35 - este numărul de limbi în care este disponibil Twitter. În afară de engleză și franceză, rețeaua de socializare mai cuprinde, printre altele, text în limbile germană, italiană și japoneză.
 
79% dintre conturile înregistrate pe Twitter sunt din afara Statelor Unite.
 
3.900 - reprezintă numărul de oameni care lucrează direct pentru Twitter, 44% dintre ei fiind ingineri.
 
130.000 - este numărul de entități active care postează anunțuri pe Twitter. Contracte cu firma americană pentru exploatarea datelor în peste 40 de țări au 400 de firme.
 
9 milioane de întreprinderi mici și mijlocii au conturi pe rețeaua de socializare pentru a-și face cunoscute activitatea și produsele.