.

Pe 31 ianuarie șapte dintre start-up-urile din a doua serie a programului de accelerare Techcelerator au marcat finalizarea acestuia printr-o sesiune de pitching în fața publicului larg și a unor noi potențiali investitori locali. De asemenea, patru dintre start-up-urile din prima serie de accelerare a Techcelerator au fost prezente pe scenă pentru a obține o rundă suplimentară de finanțare.
 
În cadrul evenimentului de tip Demo Day, organizat la București, cinci start-up-uri au obținut investiții suplimentare între 25.000 și 75.000 de euro din partea partenerului strategic GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. 
 
Start-up-urile care au primit runde suplimentare de finanțare în valoare totală de 200.000 de euro sunt xVision si Beez, din lotul al doilea al programului Techcelerator, încheiat în cadrul evenimentului din 31 ianuarie, respectiv MedicAI, MiioSmile și ialoc care fac parte din primul lot Techcelerator.
 
 
Evaluarea a fost făcută pe baza evoluției companiilor în ultimele 3-6 luni, a impactului pe care îl au soluțiile pentru rezolvarea unor provocări la nivelul pieței, a performanței echipei și strategiei start-up-urilor. Juriul a fost format din membrii fondatori GapMinder Venture Partners, investitori în ecosistemul de start-up-uri, reprezentanți ai partenerilor programului, precum și jurnaliști din zona de tehnologie.
 
Programul de accelerare s-a derulat pe o perioadă de 10 săptămâni cu sprijinul a peste 60 de mentori români și străini. Techcelerator a inclus sesiuni intensive de business coaching, mentorat, transfer de know-how specific în funcție de industria fiecărui start-up și servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile dispun în continuare de acces la comunități internaționale pentru scalare și expunere în piața globală. 
 
Până pe 25 februarie 2019, orice start-up de tehnologie care dorește să se înscrie la a treia rundă de accelerare a Techcelerator poate aplica aici. 
 
Despre GapMinder Venture Partners BV
 
GapMinder Venture Partners  este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).
Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.
GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020. 
 
Despre Techcelerator
 
Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech și altele.
 
Despre Fondul European de Investiții
 
Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiții și este principalul finanțator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare. În România, FEI implementează instrumente financiare finanțate prin fonduri structurale și fonduri de investiții: JEREMIE 2007-2013, Inițiativa pentru IMM și instrumentele financiare din cadrul PO Competitivitate, PO Regional și PNDR.
 
Despre Programul Operațional Competitivitate
 
Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 susține investiții menite să răspundă nevoilor și provocărilor legate de nivelul redus al competitivității economice, în special în ceea ce privește (a) sprijinul insuficient pentru cercetare, dezvoltare și inovare și (b) infrastructura subdezvoltată de Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor. POC beneficiază de o alocare de 1,33 miliarde euro din Fondul European de Dezvoltare Regională.