.

ACADEMY+PLUS, școala gratuită de programare deschisă în parteneriat cu École 42 din Paris, dă startul oficial înscrierilor pentru al doilea an de curs la sediul din București. În premieră, școala extinde la 500 numărul de locuri disponibile pentru cursanții din Capitală, de peste 4 ori mai multe față de anul trecut (când au fost disponibile 120 de locuri), pe fondul cererii crescute, atât din partea potențialilor cursanți, cât și a companiilor care au nevoie de angajați calificați în industria IT. 
 
„Odată cu deschiderea școlii din București, am observat un interes care ne-a depășit așteptările, atât din partea potențialilor cursanți, care s-au înscris în număr foarte mare anul trecut, cât și a companiilor care se confruntă cu un deficit de personal specializat, lucru ce le îngreunează inclusiv ritmul de dezvoltare pe care și-l doresc. Venim în sprijinul ambelor categorii, suplimentând numărul de locuri disponibile, până la 500, pentru anul școlar 2018-2019 și căutăm cursanți responsabili, care să își asume parcurgerea modulelor obligatorii în vederea absolvirii. Doar așa, viitorii angajați se vor putea alinia unor standarde de calitate potrivite cu cerințele din industria IT. În momentul de față, cererea fiind atât de mare, specialiștii IT bine pregătiți sunt foarte căutați pe piața forței de muncă. Însă, uneori, din cauza lipsei de personal, unele companii sunt nevoite să recruteze cursanți aflați încă în formare, lucru care are un impact asupra întregului ecosistem. Din aceste motive, suplimentăm numărul de locuri disponibile și sperăm că și companiile se vor implica alături de noi în aceste demersuri, susținându-ne inițiativa”, precizează Daniela Buşcan, Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS.
 
 
Școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS a fost inaugurată în 2014, în Cluj-Napoca, și le oferă cursanților oportunitatea de a învăța programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii, sprijinind astfel și companiile din industria IT, prin implicarea în formarea viitorilor angajați la un nivel adecvat startului în carieră. 
 
Metoda de învăţare a școlii, unică în peisajul educațional din România, aduce în prim-plan practica, munca în echipă şi colaborarea, fiind un micro-mediu organizaţional în care cursanţii învață ce este un termen limită sau cum să colaboreze.
 
Etapele de înscriere la școala ACADEMY+PLUS
 
Procesul de selecție pentru a ocupa unul dintre cele 500 de locuri gratuite, disponibile în București, este realizat în trei etape și presupune teste de memorie și logică, o întâlnire cu un reprezentant al școlii și un examen final după o etapă practică de 28 de zile.
 
În prima etapă, candidații trebuie să rezolve două teste de memorie și logică, disponibile exclusiv pe platforma de candidatură https://candidates.academyplus.ro/.
 
Candidații care obțin un scor eligibil în prima etapă sunt invitați la „Check-in”, o discuție deschisă, de grup, în care şcoala setează aşteptările, iar candidaţii îşi expun motivaţiile. Aceste întâlniri pot avea loc inclusiv în parteneriat cu companii de profil, în cadrul cărora cursanții pot afla insight-uri valoroase despre ce înseamnă un job în IT. 
 
 
A treia etapă, „Piscina C”, este un boot-camp de 28 de zile, în care candidații vor învăța limbajul de programare C și vor susține, la finalul etapei de pregătire, un examen de admitere la Școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS din București.
 
Anul acesta, în Bucureşti, vor fi organizate trei „Piscine C” și vor avea loc în perioada iulie – octombrie, datele de început fiind următoarele: 23 iulie, 20 august și 17 septembrie. Deschiderea anului de studiu va fi pe 29 octombrie.
 
Cursanții vizați au vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, sunt pasionați de informatică și alte ramuri tehnice precum electronică, energetică, transporturi. Sunt încurajați să se înscrie candidați indiferent de forma de educație pe care o desfășoară în prezent sau de calificările obținute anterior. Astfel, școala ACADEMY+PLUS este deschisă și persoanelor care își doresc o reconversie profesională și dispun de timpul necesar pentru a parcurge toate modulele obligatorii în vederea absolvirii. 
 
Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate. După aproximativ 6 - 9 luni, cursanţii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi. 
 
„Deși am absolvit Facultatea de Aeronave, nu am lucrat niciodată în domeniu –  acum sunt account manager la o companie care închiriază cărți angajaților din corporații. La ACADEMY+PLUS trebuie să te ții de treabă, să fii construit să muncești mai mult, iar modul de învățare de aici este genial, pentru că nu ți se dă mură-n gură. Cel mai bine simt că învăț cu și de la colegi. Căutând și întrebând, îți rămân mai bine informațiile în minte. Mai departe, în planul meu de carieră, am în vedere să mă focusez pe programare și, în calitate de cursant ACADEMY+PLUS, am primit deja oferte de job”, spune Roxana Moldovan, cursant ACADEMY+PLUS București.
 
Prin parteneriatele pe care le are cu mari companii din București, din industrii precum IT și telecom, ACADEMY+PLUS susţine absolvenții să îşi găsească rapid job-uri la angajatori de top. În cadrul anumitor companii partenere, precum Societe Generale European Business Services și BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies, cursanții pot urma inclusiv programe de mentorat, care să îi ajute și mai mult în procesul de formare.
 
ACADEMY+PLUS este o școală de programare gratuită pentru cursanți, fiind finanțată prin intermediul sponsorizărilor din mediul privat, care acoperă costurile de formare ale cursanților, cu misiunea de a asigura inserția în piața muncii. Pentru ca un candidat care a trecut testele de selecție să devină cursant, acesta trebuie să își stabilească, împreună cu un consilier al școlii, obiectivele de învățare, pe care se angajează să le respecte prin plata unei garanții, de 150 de euro sau 1.500 de euro, în funcție de profilul cursantului. La realizarea obiectivelor, garanția va fi restituită integral absolvenților școlii. În sprijinul cursanților, ACADEMY+PLUS le poate facilita accesarea unui produs de finanțare, de tipul creditelor pentru studii, cu o perioadă de grație de 9 luni.  
 
Despre Asociaţia ACADEMY+PLUS
 
Asociaţia ACADEMY+PLUS a fost înfiinţată în 2014, în parteneriat cu École 42, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de formare profesională din lume. În România, școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS este deschisă în două mari centre de IT&C: Cluj-Napoca și București, ai căror cursanţi au acces la aceleaşi resurse şi metode de formare la care au acces şi cursanţii din afara ţării. 
 
Misiunea ACADEMY+PLUS este să formeze specialiști IT și să ofere oportunitatea unei şcolarizări de elită inclusiv categoriilor dezavantajate din România. Construită în jurul unei metode revoluționare, școala formează specialişti IT prin proiecte practice, muncă în echipă și colaborare. De asemenea, ACADEMY+PLUS își propune să creeze o comunitate de specialiști pasionați de infomatică.