.

Orașul polonez Cracovia a găzduit pe 9 și 10 octombrie cea de-a treia ediție a European Cybersecurity Forum (CYBERSEC Forum), una din cele mai importante conferințe dedicate securității cibernetice din Europa, precizează Agerpres. Un număr de 130 de vorbitori și peste 1.000 de delegați din întreaga lume s-au reunit la Centrul expozițional ICE din Cracovia pentru a pune la punct soluții practice inovative pentru a întări securitatea cibernetică în Uniunea Europeană și NATO. Întărirea capacității de a preveni atacurile cibernetice a devenit una din problemele majore în Uniunea Europeană, în condițiile în care numai în ultimii patru ani impactul economic al infracțiunilor cibernetice a crescut de cinci ori.
 
Cooperarea la nivel internațional este vitală pentru a aborda infracționalitatea cibernetică. În context, CYBERSEC Forum aduce împreună un număr mare de profesioniști de top din domeniul securității cibernetice, oficiali guvernamentali, experți din sectorul privat, investitori și start-upuri din domeniul tehnologiei. Printre vorbitorii care și-au confirmat participarea la conferința organizată de Institutul Kosciuszko din Polonia se numără Melissa Hathaway, fost consilier pe probleme de securitate cibernetică pentru președinții americani George W.Bush și Barack Obama, comisarul european pentru securitatea Uniunii, Sir Julian King, și ambasadorul Sorin Ducaru, asistent al secretarului general NATO pentru Riscuri de securitate emergentă.
 
Experții invitați la CYBERSEC Forum au discutat despre principalele provocări ale revoluției digitale și impactul său asupra unor importante aspecte sociale, politice și economice care au legătură cu securitatea națională. Principalele concluzii formulate în urma dezbaterilor vor fi utilizate pentru a formula recomandări destinate să întărească dezvoltarea economică a Europei și să consolideze poziția UE pe piața globală de securitate cibernetică. De asemenea, pe parcursul acestei conferințe a fost semnat un acord internațional între centrele de inovare în securitatea cibernetică. Acest acord va marca lansarea primei platforme globale de colaborare între 14 centre de inovare în securitatea cibernetică.