.

Grupul Novensys a înregistrat la finalul anului 2010 o cifră de afaceri de 19,44 milioane de euro, cu un profit de peste 5%. Ca structură a cifrei de afaceri, 32% reprezintă serviciile, respectiv valoarea adăugată pe care o aduc specialiștii Novensys în implementare. „Contrar tendinței generale de scădere a pieței datorată conjuncturii social-economice, cifra de afaceri înregistrată de Novensys în ultimul an s-a diminuat cu o rată mai mică decât cea a pieței. Am contracarat această tendință prin implementarea soluțiilor inteligente din portofoliul nostru, serviciilor integrate de cea mai bună calitate, extinderea echipei prin recrutarea celor mai buni specialiști din piață, o strategie de fidelizare a clienților noștri și atragerea de noi parteneriate. Ca urmare, rezultatul financiar a fost pozitiv", precizează Cezar Golumbeanu (foto), CEO & President of the Board.

Pe parcursul ultimilor ani, echipa de specialiști Novensys a trecut printr-un proces de structurare și organizare care răspunde cel mai bine strategiei de creștere a focusului pe proiecte, astfel încât la ora actuală este una dintre cele mai largi și competente echipe din domeniu. Din echipă fac parte consultanți și dezvoltatori cu peste 10 ani de experiență în România și Europa, iar peste 70% dintre ei au fost implicați în cel puțin două proiecte de implementare realizate cu succes. În ultimul an echipa a crescut cu peste 10%, angajările continuând în 2011 pentru a susține o creștere sănătoasă a business-ului.

Novensys a fost nominalizat la premiile „European IT Excellence Awards 2011", printre cele mai prestigioase premii ale industriei IT europene. Astfel, compania a intrat pe lista nominalizărilor pentru un premiu chiar în primul an de participare la categoria Communications & Mobility, cu soluția eRovinieta, proiect dezvoltat și implementat anul trecut pentru Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. O serie de proiecte importante au fost implementate sau sunt în curs de implementare la Rompetrol, CN Imprimeria Națională, Grupul Romprest, IRCAT-CO, Delamode Romania, Coelco Sistem, Heinrig, Bigotti ș.a.

„În 2011 urmărim o creștere pe toate liniile de business. Ne așteptăm ca segmentul de producție și servicii, sector care reprezintă un procent important din vânzările Novensys, să înregistreze o evoluție pozitivă în acest an. În retail, după doi ani de scădere, consumul va reveni pe creștere, iar semnalele se simt deja în piață prin mișcarea tuturor marilor retaileri în zona de extindere a rețelelor pe care le operează. Creșterea în zona de retail va conduce și la o accelerare în zona de distribuție, transport și logistică. În plus, avem în derulare proiecte importante pe partea de utilități, continuând să ne implicăm în acest domeniu", precizează Cezar Golumbeanu.

Din luna noiembrie 2010 Novensys s-a implicat în implementarea unor proiecte de importanță strategică cu fonduri structurale care vizează restructurarea programelor de studii în vederea corelării învățământului universitar cu cerințele pieței muncii. Proiectele au ca principal beneficiar Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, rolul Novensys fiind de a realiza și implementa platformele de învățare, participând și la instruirea personalului și punerea în funcțiune a laboratoarelor.