.

Ateliere Fără Frontiere a sărbătorit în această săptămână 3 ani de activitate, timp în care 70 de persoane în dificultate au fost angajate în atelierul de inserție socio-profesională și, pe parcurs, reintegrate cu succes pe piața muncii (peste 50% dintre angajați). În tot acest timp angajații AFFau colectat peste 240.000 kg de echipamente electrice și electronice uzate de la companii responsabile, dintre care 65% din echipmentele uzate au fost reciclate, iar 35 % recondiționate în cadrul atelierului.

O mare parte din echipamentele recondiționate au fost donate către proiecte educaționale prin programul de donații Assoclic. De la înființare și până acum, prin intermediul Assoclic au fost donate peste 2900 de calculatoare complete ce au ajutat la înfiițarea a peste 500 de laboratoare IT în cadrul carora 65.000 de beneficiari participă la proiecte educaționale, de instruire ori reintegrare socială prin unelte informatice.

Detalii și în clipul realizat cu această ocazie: http://www.youtube.com/watch?v=msSS5VlGcM4

Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere: ,,Suntem bucuroși ca după 3 ani de activitate să putem prezenta o serie de cifre bilanț ce reprezintă cu mândrie munca organizației. Dar mai presus de orice suntem încântați că am atins aceste rezultate alături de persoane aflate în dificultate care, prin intermediul atelierului nostru de economie socială și reinserție socio-profesională, și-au putut reconstrui o viață normală cu un loc de muncă și o comunitate din care simt că fac parte. Pentru că ne dorim să ajutăm cât mai multe persoane să înceapă o viață nouă, vom diversifica aria de activități economice desfășurate cu producția de obiecte de marochinărie din banere și meshuri publicitare reciclate, dar și alte activități de prestări servicii în care putem implica salariații noștri în inserție."

Flavia Popa, Secretar General BRD-Groupe Société Générale:"Un bilanț frumos, care ne amintește că relația AFF-BRD durează tot de trei ani, timp în care BRD a finanțat "Atelierul de inserțiune", a donat echipamentele DEEE uzate din unitățile BRD din toată țara și a contribuit astfel la dezvoltarea programului Assoclic. Felicitări "Ateliere Fără Frontiere"! Mulți ani înainte frumoși și spornici!"

Mona Nicolici, Manager Relații Comunitare Petrom: "Parteneriatul cu Ateliere Fără Frontiere este pentru noi un exemplu de buna practică– prin impactul direct pe care îl generează, dar și prin abordarea sustenabilă. Împreună, am reușit să aducem în viața copiilor din mediul rural deschiderea către o nouăzonă de cunoaștere."

Pentru anul 2012, Ateliere Fără Frontiere își propune să simplifice modalitatea de contact între organizație și beneficiari și lansează www.solidaritateadigitala.ro, o platformă web adresată celor ce dețin echipamente electrice și electronice vechi și doresc să le caseze în mod responsabil. Pe această aplicație companiile dar și persoanele fizice sunt la un singur click distanță de a completa o cerere de colectare ce va fi procesată de echipa Ateliere Fără Frontiere. De asemenea, cei interesați vor găsi aici legislația din domeniu ce reglementează colectarea DEEE,

traseul acestor echipamente colectate de AFF și lista tuturor celor ce au ales această soluție pentru echipamentele lor IT uzate.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați www.atelierefarafrontiere.ro, http://www.facebook.com/atelierefarafrontiere, http://www.youtube.com/user/atelierefarafrontier sau http://twitter.com/#!/AFF_Romania.

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fară Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.