.

Pe scena Techsylvania 2017, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie din Europa de Estce va avea loc între 17 – 20 iunie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, vor urca mai bine de 47 de speakeri din toată lumea, ce vor aborda tema viitorului tehnologic. Printre aceștia se numără Martin Wezowski, Chief Designer la SAP, Ralph Simon de la Mobilium Global, inventatorul ringtone-ului modern, sau  Tomasz Stachlewski, Solutions Architect la Amazon Web Services. Techsylvania este împărţit în trei părți majore, o conferință unde sunt invitați speakeri internaționali din industrii puternice, un maraton de programare de 24 ore cu cele mai noi gadgeturi, precum și o competiție pentru companii aflate la început de drum, numită Startup Avalanche.

În agenda evenimentului sunt cuprinse prezentări și dialoguri între specialiști și antreprenori cu o vastă experiență internațională pe scena tech și business, fiind axate pe cele trei direcții majore ale evenimentului: cod, produs și finanțare. Agenda Techsylvania poate fi accesată pe site-ul www.techsylvania.co/agenda.

Martin Wezowski, Chief Designer la SAP, va vorbi în prima zi a conferinței, 19 iunie, despre cum s-ar putea construi un viitor dezirabil, cu ajutorul tehnologiei. În cea de-a doua zi, Ralph Simon de la Mobilium Global, inventatorul ringtone-ului modern, va vorbi despre noile tendințe globale în materie de dispozitive inteligente și tehnologie, în general.

O altă temă de interes pentru Techsylvania 2017 este zona de investiții și finanțări în domeniul IT. Pe data de 19 iunie, Konrad Kaschek (Bosch), Jerry Kennelly (Riverbed), Patrizio Mappelli (NTT Data) și Tiberiu Moisa (Banca Transilvania) se vor întâlni  într-un panel de discuții moderat de către Mike Costache (Krowd Mentor). Invitații vor discuta despre investiții în ecosistemul local. În aceeași zi, Jerry Kennelly, fondator Riverbed, va discuta despre startup-uri și posibilități de scalare a unei afaceri din industria IT. Pe aceeași temă, în cea de-a doua zi a conferinței, vor vorbi și Alexis Bonte, unul dintre cei mai mari investitori în startup-uri românești și antreprenor la Atomico, precum și Sergiu Biriș, fondator Zonga și Trilulilu, care va povesti despre calitățile pe care ar trebui să le aibă antreprenorii români pentru a atrage atenția investitorilor străini.

Conferința va cuprinde și discuții privind ecosistemul startup din Est, unde Krating Poonpol, partener 500 Startups și antreprenor în serie, va discuta despre expansiunea fondului de investiții în Asia. În cea de-a doua zi, Angelica Anton, fondatoarea Silk Ventures, va prezenta modul de operare al startup-urilor pe piața chineză.

Ultimele bilete pentru conferință pot fi achiziționate la prețul de €99 Builder sau €199 VIP, iar biletele de la hackathon pot fi achiziționate începând de la €19 de pe website-ul www.techsylvania.co.

Această ediție nu ar fi putut avea loc fără sprijinul partenerilor Techsylvania, care, prin efortul și implicarea lor, ajută creșterea ecosistemului local:

Banca Transilvania, banca antreprenorului român este partenerul principal al acestei ediții Techsylvania.

NTT Data România, una dintre cele mai implicate companii în dezvoltarea ecosistemul IT local este Innovation Partner la ediția 2017 a Techsylvania.

AROBS Transilvania este Prize Partner pentru Startup Avalanche.

Accenture este partenerul oficial al hackathon-ului Techsylvania 2017.

Lista partenerilor continuă cu companii inovatoare: Telenav, Yopeso, Bosch, Halcyon Mobile, Macadamian, Continental, Crossover, Novis Plaza, Emerson, Betfair Romania Development (part of Paddy Power Betfair Group), TP-LinkYardi, SDL, Bitdefender,  EIT Digital, Microsoft, Laurentiu, Laurentiu and Associates, Pentalog, Always Stay Creative, Modus Create, Transferwise, Vodafone, Pitech+Plus și RodeApps.

Uber, partenerul de mobilitate al Techsylvania, oferă o cursă gratuită în limita a 25 de lei noilor utilizatori, folosind codul promoțional „Techsylvania2017”.

 

Despre Techsylvania

Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui eveniment este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.  Numărul participanților la eveniment se mărește anual, la ultima ediție fiind prezenți peste 1,300 de participanți, dovedind astfel că este unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din România și din Europa de Est.

De-a lungul celor trei ediții au pășit pe scenă peste 100 speakeri de top, internaționali și locali, fondatori și investitori. Dintre aceștia, 35 au fondat companii care împreună valorează mai mult de $4.36 mld., iar suma fondurilor tuturor investitorilor participanți depășește $6.34 mld.