.

Formarea profesionala si promovarea utilizarii noilor tehnologii in scopul cresterii adaptabilitatii angajatilor si managerilor de la toate nivelele din domeniul electrotehnic la cerintele actuale ale pietei muncii este principalul obiectiv al proiectului derulat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare si Incercari pentru Electrotehnica - ICMET Craiova, in calitate de beneficiar, alaturi de SIVECO Romania si Asociatia pentru Compatibilitate Electromagnetica din Romania, in calitate de parteneri.

Proiectul, care se adreseaza unui grup de 600 de angajati si manageri din industria electrotehnica, urmareste, de asemenea, imbunatatirea abilitatilor practice si a cunostintelor teoretice in utilizarea celor mai moderne tehnologii, identificarea modelelor europene privind adaptabilitatea lucratorilor si a intreprinderilor la noile tehnologii din domeniul electrotehnic, utilizarea de instrumente de tip eLearning pentru instruire.

SIVECO Romania va realiza cursurile in format multimedia, website-ul proiectului si programele de formare profesionala pentru initiere TIC. Platforma de instruire electronica va fi oferita cu titlu gratuit, prin licentiere permanenta si definitiva.

Insusirea informatiilor din aceste cursuri va duce la cresterea calitatii produselor oferite si va aduce eficienta si flexibilitate in activitatea de productie. Pe termen lung, cele 11 cursuri organizate (10 de specializare si unul de TIC) vor contribui la cresterea nivelului de competente la nivel national si international al personalului din sectorul electrotehnic. Tehnologiile informationale care vor fi introduse in procesul de formare de SIVECO Romania vor avea un rol determinant in acest sens.

Programele de formare profesionala continua vor fi validate prin certificate CNFPA cu recunoastere nationala.

Proiectul "Formarea profesionala si promovarea utilizarii noilor tehnologii in scopul cresterii adaptabilitatii angajatilor si managerilor de la toate nivelele din domeniul electrotehnic la cerintele actuale ale pietei muncii" se desfasoara in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!"

Numarul de identificare al contractului este POSDRU/81/3.2/S/58406.

Despre ICMET

Activitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare si Incercari pentru Electrotehnica a demarat inca din 1974 in calitate de Departament Central de Cercetare Dezvoltare al Companiei Electroputere Craiova, cel mai important producator in domeniu.

ICMET este lider national in cercetare, dezvoltare si incercari pentru echipamente de inalta tensiune si mare putere, lider in cercetare, dezvoltare pentru monitorizarea si diagnosticarea echipamentelor electroenergetice si in tehnologii neconventionale care utilizeaza efectul detensionarii prin vibratii.

ICMET este singurul producator de traductoare de forte si mase si echipamente pentru regimuri industriale grele bazate pe tensometria magnetoelastica.

Din anul 1990, ICMET a devenit independent.ICMET Craiova are in prezent aproape 300 de angajati.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

 

Despre ACER

Asociatia pentru Compatibilitate Electromagnetica (ACER) sprijina orice initiativa care contribuie la promovarea si/sau dezvoltarea domeniului compatibilitatii electromagnetice in Romania, participand la elaborarea de acte tehnice normative, standarde si propuneri legislative pe care le propune forurilor de resort corespunzatoare. ACER sprijina societatile comerciale, institutiile private sau cu capital de stat cu lucrari de cercetare stiintifica de expertiza, prognoza, analize de calitate, elaborari de standarde si norme din domeniul sau de activitate.