În cadrul unei festivități desfășurate recent la Liceul Moulay Ismail, din localitatea Meknès, a fost lansat oficial Sistemul Educațional Informatizat din Maroc. Având ca beneficiar Ministerul Educației, Învățământului Superior, Formării Cadrelor și Cercetării Științifice din Maroc, proiectul va fi realizat de SIVECO România în calitate de lider al unui consorțiu la care mai participă compania marocană INVOLYS.
În cadrul acestui proiect, firma SIVECO România, recunoscută pentru solida expertiză internațională în domeniul sistemelor educaționale informatizate complexe, va furniza integral soluția informatică integrată și va gestiona procesul de implementare.
Festivatea de lansare a beneficiat de prezența reprezentanților Guvernului marocan de la Ministerul Învățământului Pre-Universitar, Ministerul Învățământului Universitar, Ministerul Finanțelor, Ministerul Comerțului, Industriei și Noilor Tehnologii, a reprezentantului Comisiei Europene în Regatul Maroc, a reprezentanților Băncii Mondiale și UNESCO, a ambasadorului României în Regatul Maroc și a membrilor echipei de management SIVECO România.
"Suntem deosebit de mândri că SIVECO România devine principalul furnizor de soluție informatică pentru Ministerul Educației Naționale din Regatul Maroc, în cadrul programului strategic de informatizare a educației la nivel național. Programul SIE ((Système d'Informatisation de l'Education) va fi implementat în următorii 3 ani la nivel național și va oferi elevilor și cadrelor didactice posibilitatea de a utiliza cele mai moderne instrumente educaționale", precizează Florian Ciolacu, Vicepreședinte pentru Vânzări Internaționale în cadrul SIVECO România.
SIVECO România furnizează un Sistem Educațional Informatizat - NED (National Educational Database), o componentă unică și integrată destinată colectării, validării și consultării datelor necesare administrării sistemului educațional la toate nivelurile: școală, inspectorat școlar, minister. De asemenea, compania va crea un portal educațional integrat cu NED la nivel funcțional, care va asigura conținut educațional pentru elevii și profesorii din 9.000 de școli din Maroc. SIVECO România va furniza și aplicații pentru managementul instituțiilor școlare (AeL School Manager) și pentru desfășurarea proceselor educaționale specifice: predare/învățare, evaluare și comunicare (AeL LMS/LCMS).
Prima fază a derulării proiectului are ca obiectiv instalarea sistemului ASM (gestionarea instituțiilor școlare pe nivele de studiu, gestionarea rezultatelor școlare, a organigramei, orarelor, programei școlare, a indicatorilor de performanță etc) în 100 de licee, 200 de colegii și 400 de școli primare din Maroc. De asemenea, sistemul de content educațional (LMS) va fi integrat în 100 de licee și vor fi instruiți 9.400 de utilizatori.
"Sistemul de gestionare a politicii educaționale va fi transparent și controlat. Fiecare instituție școlară va beneficia de propriul sistem de gestionare a informațiilor referitoare la profesori, elevi, angajați și resurse, iar soluția noastră, care este una integrată și standardizată , va asigura managementul unitar al datelor", precizează Alexandru Coșbuc, Director adjunct pentru Vânzări Internaționale în cadrul SIVECO România.
Despre SIVECO România
Înființată la începutul anului 1992, SIVECO România SA este liderul caselor de software din România, asigurând o mare parte din proiectele informatice de anvergură din România, precum și un volum important al exporturilor de produse software în țări din Europa Centrală și de Est, din Uniunea Europeană, spațiul Comunității Statelor Independente, în Orientul Mijlociu și Apropiat, în nordul Africii.
Între acționarii SIVECO România se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiții administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.
Adresându-se cu precădere organizațiilor mari și mijlocii, compania oferă soluții eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms și eBusiness, atât pentru piața locală, cât și pentru cea internațională. De asemenea, compania s-a specializat în execuția de proiecte informatice de mare complexitate și amploare.
Având o cotă din piața românească de EAS de 21,2% și de 8,9% din cea de servicii IT, SIVECO Romania implementează cu succes soluțiile sale la peste 1300 de clienți, atât instituții publice importante, cât și companii private de referință.
SIVECO România SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, cotată printre primele 5 în lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care îl efectuează, și dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software și hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).
Compania SIVECO România este membră a mai multor asociații profesionale și de afaceri din România (AmCham, ANIS, ARIES, AOAR, ANIAP) și internaționale (Asociația Europeană pentru Tehnologia Informației - EITA și Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) și a aderat la importante inițiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency și PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
De-a lungul celor 18 ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 100 de premii interne și internaționale. Astfel, SIVECO România este prima companie din România care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obținând un număr record de nominalizări la concursul ICT Prizes, organizat anual de către Consiliul European pentru Științe Aplicate, Tehnologie și Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale în domeniul educațional au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene și "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodată considerate de către Asociația Internațională de Project Management (IPMA) între cele mai importante realizări mondiale în domeniul managementului de proiecte. Contribuția SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educației din România a fost premiată cu European IT Excellence Awards 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market. În 2010, compania a obținut titlul "Winner of European IT Excellence Awards 2010" pentru implementarea soluției IT la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.