.

ACADEMY+PLUS, şcoala gratuită de programare, unică în ecosistemul industriei IT din România, îşi deschide oficial activitatea la Bucureşti. Inaugurarea are loc în parteneriat cu mediul privat şi vizează formarea, în următoarele 6 – 9 luni, a 140 de specialişti IT, în cadrul unui proces educaţional bazat pe practică şi lucru în echipă. „Odată cu lansarea școlii de programare ACADEMY+PLUS, am adus în România unul dintre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume și, pornind de la o programă adaptată momentului, am mizat pe o metodă de învățare alternativă care sprijină creșterea calității specialiștilor în IT”, precizează Daniela Buşcan (foto), Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS. „Româia are în prezent un deficit în industria IT de peste 50.000 de specialişti. Prin implicarea companiilor direct în procesul de formare al profesioniştilor în IT, avem oportunitatea de a reduce acest deficit şi de a forma viitorii specialişti în acord cu cerinţele pieţei. În acest fel sprijinim industria IT din România, iar absolvenţii ACADEMY+PLUS au cele mai mari şanse să găsească rapid job-uri în industria IT”.
 
Printre primii parteneri ai ACADEMY+PLUS se numără Societe Generale European Business Services, BNP Paribas Personal Finance Central Europe Technologies şi Orange. „Pe durata celor 6 - 9 luni cât durează programul, în medie, companiile ne susţin cu mentori care se implică alături de noi pentru a-i ajuta pe cursanţi să fie formaţi în acord cu cerințele pieţei. Spre exemplu, rolul principal al mentorilor este să îi ajute pe aceştia să avanseze cât mai repede şi cât mai corect, însă, în acelaşi timp, un alt rol este acela de a le prezenta valorile companiilor din care provin, metodologia de lucru sau tipul proiectelor”, precizează Daniela Buşcan.
 
 
„Am luat decizia de a adera la programul de mentorat al ACADEMY+PLUS din dorința de a contribui la stimularea educației IT din România. Considerăm că este sănătos pentru afacerea noastră să ne implicăm în acțiuni cu impact social pe o piață în care activăm. De asemenea, stimulând transferul de cunoștinte dinspre piață înspre persoanele aflate într-un program de formare, vom contribui la creșterea competențelor acestora, iar piața îi va absorbi mai ușor”, precizează Olivier Hecq, Head of SSC IT Societe Generale European Business Services.
 
 
„Lucrând într-un mediu internațional IT timp de 20 de ani, într-o multitudine de țări, vă pot garanta că în România am găsit cele mai bune abilități IT. Este unul dintre motivele pentru care noi, Personal Finance, am decis să investim și să creăm principalele noastre centre IT în București. Consider ca ACADEMY+PLUS este cea mai bună modalitate de a descoperi noi talente, prin oferirea de cursuri de codare de mare valoare și astfel, susținându-se nivelul de înaltă calitate al dezvoltatorilor din România. De asemenea, oportunitatea de a îndruma studenții și de a le oferi sprijin în dezvoltarea lor este modul nostru de a susține piața muncii din domeniul IT”, precizează Frederic Longatte, CEO, Central Europe Technologies, part of BNP Paribas Personal Finance.
 
Pe lângă programul de formare a cursanților, ACADEMY+PLUS oferă şi training-uri corporate, destinate angajaţilor care stăpânesc deja o tehnologie, dar care îşi propun să înveţe una nouă. În acest sens, ACADEMY+PLUS pune la dispoziția angajaților tehnologii și framework-uri precum PHP/Symfony, Python/Django, Ruby/Rails, iOS/Swift, Android/Javascript. Acest format de training, nou pentru piața din România, presupune boot camp-uri intensive, cu o durată de 14 zile, în care este învățată o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.
 
ACADEMY+PLUS face parte din rețeaua internațională a École 42 din Paris, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de formare profesională din lume, cu centre în Paris, Kiev, Chișinău, Johannesburg și Fremont, Silicon Valley. În 2014, ACADEMY+PLUS a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită, România fiind astfel prima ţară din reţea care a crezut în metoda revoluționară a școlii din Paris. De atunci, dintre 198 de cursanţi formaţi la Cluj în perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursanţilor din program au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, cei mai mulţi fiind proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică.