.

Check Point Software Technologies Ltd. a lansat Mobile Access Software Blade care asigură accesul rapid și direct la e-mailul organizației, la date și aplicații business de pe dispozitive mobile. Noul blade integrează capabilități avansate de SSL VPN și tehnologie de criptare, oferind protecție împotriva amenințărilor de securitate pentru angajații care se conectează de la distanță la rețeaua corporate. Ca parte a acestei soluții, utilizatori pot descărca aplicația Check Point Mobile pentru acces securizat, one-touch, direct de pe dispozitivele mobile care funcționează pe platforme Apple, Android, Symbian, precum și pentru platformele Windows PC.

„În condițiile în care din ce în ce mai mulți utilizatori se conectează de la distanță, mobile computing-ul prezintă provocări permanente pentru organizațiile care doresc să protejeze informațiile și resursele companiei, permițând în același timp angajaților accesul la rețea de oriunde și oricând", precizează Dorit Dor, vicepreședinte, Products, Check Point Software Technologies. „Abordarea noastră vizează simplificarea securității mobile pentru companii și pentru angajații acestora. Utilizatorii pot accesa Apple app store și descărca aplicația gratuită Check Point Mobile. După introducerea numelui de utilizator și a parolei, utilizatorii vor beneficia instant de acces securizat la datele companiei. Este la fel de simplu precum descărcarea unui joc".

Noul Mobile Acces Software Blade le oferă utilizatorilor un portal business intuitiv care permite conectarea securizată la intranet, la e-mailul corporate și la aplicații web. Prin autentificarea pe bază de certificat (certificate-based) și pairing-ul de pe dispozitivul utilizatorului (user-device pairing), companiile pot asigura oricărui angajat accesul la aplicațiile autorizate, la fel ca de pe calculatorul de birou. Această abordare complexă ajută administratorii IT să gestioneze de la nivel central politicile și aplicațiile de securitate, în timp ce utilizatorii finali vor beneficia de acces rapid și sigur printr-o autorizare unică sign-on.

„Persoanele care ocupă funcția de CIO cu care am discutat se străduiesc să țină pasul cu toate dispozitivele pe care angajații lor le aduc în rețeaua corporate", precizează Rufus Connell, vicepreședinte, Frost & Sullivan. „Cu noua soluție de la Check Point credem că se poate să ajungem să vedem companii care vor înceta să certifice dispozitive individuale și vor instala arhitectura Software Blade pentru a elimina dificultățile care țin de asigurarea securității dispozitivelor mobile din rețeaua lor".

Check Point Software Blade Architecture TM simplifică securitatea companiilor permițând clienților să instaleze, în doar câteva minute, software blade-ul Mobile Access, sau oricare dintre cele 30 de software blade-uri disponibile, pe gateway-ul lor de securitate curent. Companiile își pot îmbunătăți infrastructura existentă fără a avea nevoie de hardware sau management suplimentare. Pentru mai multe informații, accesați http://www.checkpoint.com/products/mobile-access-software-blade/index.html

Principalele caracteristici și beneficii ale Mobile Access Software Blade:

• Aplicația Check Point Mobile oferă acces one-touch la e-mailul companiei, la intranet și la aplicațiile buisness

• Autentificarea puternică și pairing-ul de pe dispozitivul utilizatorului protejează informațiile și permit utilizatorilor accesul la aplicațiile mobile pre-autorizate

• Interfața intuitivă, care poate fi personalizată, oferă utilizatorilor accesul ușor la aplicații printr-o singură înscriere (sign-on)

• Managementul și provizionarea centralizate simplifică administrarea, configurarea politicilor de securitate și raportarea

Preț și disponibilitate

Aplicația Check Point Mobileeste poate fi descărcată gratuit de pe Apple App Store și va fi disponibilă și pentru alte platforme, inclusiv Android și Symbian, în primul trimestru din 2011. Software blade-ul Check Point Mobile Access poate fi achiziționat pentru gateway începând de la 1500 $ prin rețeaua globală de distribuitori cu valoare adăugată a Check Point.