.

Acer a oferit primele informații cu privire la AcerCloud, soluție care permite accesul utilizatorilor la toate dispozitivele inteligente personale, oriunde și oricând. Integrând Always Connect, utilizatorii pot vizualiza și descărca materialele multimedia și datele personale de oriunde, chiar dacă PC-ul pe care acestea se află stocate este în modul sleep (standby sau hibernare). Utilizatorii se pot bucura de acest avantaj știind că fișierele sunt stocate și transferate sigur, prin intermediul unei criptări și al unui proces de autentificare complex. Acer va include AcerCloud în toate PC-urile Acer noi, fără cost adițional. "AcerCloud oferă atât simplitate, cât și eficiență în accesarea și partajarea datelor. Soluția este oferită gratuit la achiziționarea unui PC Acer nou, utilizatorii obținând o soluție sigură de transfer a datelor în cloud", precizează Jim Wong, Președinte Acer Inc.

Prin această soluție, Acer simplifică modul prin care utilizatorii își partajează fișierele personale. Numărul dispozitivelor digitale inteligente este în continuă creștere. Utilizatorii au nevoie să își partajeze și să își salveze materialele multimedia și datele personale într-un mod simplu și inteligent.

Creează, accesează și deschide

AcerCloud permite utilizatorilor să vizualizeze fotografiile făcute cu un smartphone din mers, pentru ca apoi să le găsească deja stocate pe PC-ul de acasă sau de la birou. Procesul este rapid și simplu, eliminând necesitatea de a transfera manual fișierele. Soluția permite de asemenea accesarea unui film aflat pe un PC, de pe un tablet PC sau smartphone. Atunci când PC-ul se află în modul sleep, tehnologia Acer Always Connect activează PC-ul prin intermediul conexiunii Wi-Fi®, astfel încât materialele aflate pe acesta să poată fi accesate folosind un notebook sau un alt echipament mobil de calcul. AcerCloud folosește atât stocarea locală cât și cea cloud, astfel încât datele să fie disponibile în orice moment. Printre caracteristicile AcerCloud se numără:

PicStream

Prin intermediul PicStream utilizatorii pot face fotografii folosind smartphone-ul, le pot salva pe PC și transmite către alte echipamente într-un mod rapid și simplu. Prin intermediul clear.fi utilizatorii pot trimite pozele realizate pe PC-uri sau pe alte echipamente. Acestea sunt stocate atât pe unitatea de stocare locală cât și în cloud, pentru 30 de zile.

AcerCloud Docs

Documentele care sunt editate și salvate pe un PC sunt urcate în cloud-ul personal al utilizatorului, putând fi accesate folosind alte echipamente. Astfel, în cazul în care utilizatorii au nevoie de acele documente în timpul unei sedințe, o pot face ușor și rapid folosind un notebook sau un tablet PC. Fișierele sunt stocate în cloud pentru 30 de zile. Utilizatorii le pot salva însă de pe cloud pe diverse unități de stocare.

clear.fi Media

Prin intermediul clear.fi, utilizatorii pot accesa materialele multimedia în orice moment și se pot conecta la cloud-ul personal sau realize live streaming. De asemenea, clear.fi permite și decărcarea de fișiere.

AcerCloud va fi oferit ca bundle la achiziționarea unui PC nou Acer începând cu cel de-al doilea trimestru al anului. Soluția va fi compatibilă cu toate sistemele Android, suportul pentru echipamentele bazate pe Windows urmând să fie dezvoltat în viitor. Serviciul va fi disponibil în America, Europa și Asia.