.

Vara aceasta, Allied Telesyn International, prin intermediul distribuitorului său autorizat din România, Genesys, și al partenerului local Netcom Activ (Suceava), a donat Universității 'žȘtefan cel Mare' din Suceava un switch Layer2/Layer3 din seria Rapier, AT-RP24 (24x 10/100TX + 2 slot uplink). Echipamentul a fost instalat în cadrul unei rețele locale de computere ce acoperă întregul campus universitar: 6 corpuri de clădiri pentru activități didactice și administrative și două cămine studențești din campus cablate structurat, la care se adaugă alte două clădiri aflate la distanță (un cămin studențesc și un corp cu săli de seminar) conectate prin modem.
Rețeaua cuprinde 15 servere (firewall, servere de acces internet, server de fișiere, web, ftp și e-mail, câte un server pentru fiecare facultate și un server de baze de date pentru contabilitate și secretariate, majoritatea rulând Linux) și circa 500 de computere.
În toate nodurile backbone-ului se află echipamente Allied Telesyn: switchuri AT8224XL (24x 10/100TX + 2 slot uplink) și AT9006SX/SC (6x 1000FX + 2 slot uplink) cu module AT-A17 (100BaseFX) sau media converter AT-MC102XL (100BaseTX'“100BaseFX/SC). Periferia rețelei este eterogenă, cuprinzând pe lângă echipamente Allied Telesyn (switch-uri AT-FS716 și AT-FS708) și componente active provenite de la alți producători. Rețeaua locală este protejată printr-un router Allied Telesyn AT?AR320 (2x Ethernet, 2x RS-232) cu modul firewall AT-AR014.
'žEchipamentele Allied Telesyn au fost alese pentru posibilitățile largi de extindere (rețeaua a fost construită pas cu pas), pentru stabilitatea în funcționare, pentru compatibilitatea cu echipamentele altor producători și pentru prețurile rezonabile', a declarat prof. dr. ing. Alin Dan Potorac de la Universitatea 'žȘtefan cel Mare' din Suceava.
'žUn criteriu important în alegerea furnizorului l-a reprezentat suportul tehnic pe care Genesys și partenerii săi locali îl asigură utilizatorilor de echipamente Allied Telesyn'.
Genesys este distribuitor și Centru de Service Autorizat în România al companiei Allied Telesyn International, precum și Business Partner și Authorised Training Partner.