.

Programul s-a desfășurat între 15 iunie- 5 septembrie a.c. la nivel național, Guvernul distribuind un numar de 27.585 cupoane valorice de 200 Euro fiecare, dintre care 25.900 au fost efectiv utilizate. În acest program au fost implicate 890 de firme din toata țara.

Flamingo a participat și în acest an la programul național de susținere a achizițiilor de calculatoare subvenționat de către Ministerul Educației și Cercetării, adresat elevilor și studenților proveniți din familii cu venituri mici, obținând rezultate peste nivelul celor de anul trecut: aproape 40% din totalul sistemelor vândute fata de 35% anul trecut. Prin aceste rezultate, Flamingo si-a confirmat pozitia de lider in domeniul IT din Romania, preferinta elevilor si parintilor lor pentru calculatoarele Flamingo fiind o dovada clara in acest sens.

Programul s-a desfășurat între 15 iunie- 5 septembrie a.c. la nivel național, Guvernul distribuind un numar de 27.585 cupoane valorice de 200 Euro fiecare, dintre care 25.900 au fost efectiv utilizate. În acest program au fost implicate 890 de firme din toata țara.

Grupul Flamingo, prin reteaua proprie de retail si prin distribuitorii sai, a vândut peste 10.000 de sisteme, in timp ce urmatorul ofertant in clasamentul final (conform cu datele oficiale afisate pe site-ul www.euro200.ro <http://www.euro200.ro/> ) a vandut mai putin de 1.500 de sisteme. Pentru a veni in intampinarea elevilor, in aceasta campanie transportul calculatoarelor Flamingo către școlile cu un număr mai mare de solicitari a fost gratuit.

Majoritatea calculatoarelor vândute de Flamingo, respectiv 70% dintre acestea, au avut in configuratie procesoare Intel.

"Față de 2004, creșterea Flamingo este de aproape 30% ca număr de sisteme vândute. Oferta noastră speciala a constat în oferirea unei reduceri de 1.000.000 lei fiecărui elev înscris în program. Alți 300 de elevi, cu merite deosebite la învățătură, au avut sansa de a primi 4.000.000 lei suplimentar, ceea ce înseamnă că au putut lua un set calculator Coral Premium cu procesor Intel si monitor de 17", fără să plătească diferența de preț. Rezultatele nu pot decât să ne bucure, ele fiind o încununare a seriozității cu care ne implicăm în fiecare demers mizând mai mult pe pregătire temeinică și cunoaștere a pieței decât pe un marketing agresiv", a declarat domnul Dan Topala - Vicepreședinte Flamingo International.

Despre Grupul Flamingo
Flamingo International este societatea holding pentru Grupul Flamingo, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de IT&C&CE din Romania. Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atât pentru distribuția de produse IT și Consumer Electronics cât și pentru proiectarea și producția de calculatoare. În România firma deține o rețea de peste 80 de magazine IT și Consumer Electronics și filiale în 41 de orașe. Conform datelor furnizate de IDC, în 2004 Flamingo și-a întărit poziția de lider pe piața IT din România, numărul calculatoarelor asamblate în 2004 atingând 60.000 unități, ceea ce reprezintă o cotă de piață de 25% din totalul sistemelor asamblate în România.

Din grupul Flamingo mai face parte și cea mai importantă companie de distribuție a produselor IT și Consumer Electronics de pe piața românească - Flamingo Distribution Center, ce deservește în prezent un număr de aproximativ 1500 clienți activi și acoperă întreg teritoriul țării prin parteneri locali și prin cele patru puncte de vânzare regionale, fiecare beneficiind de personal și depozit dedicat.

Începând din anul 1999, Flamingo are o prezență activă și în plan internațional, atât în distribuție cât și în retail, având în prezent subsidiare în Bulgaria, Croația, Olanda, Ungaria, Macedonia, Moldova, Serbia și Muntenegru.

La sfarsitul lunii iunie s-a incheiat cu un succes remarcabil oferta publica initiala de actiuni Flamingo International. În urma acesteia s-a vândut un volum de 19,55 milioane acțiuni (cu 15% mai mult decât volumul inițial scos la vânzare), obținându-se 12,5 milioane euro, sumă care va fi investită în proiectele de extindere a companiei: Future Shop, Flamingo Extensiv și Intensiv, Future World, Retail Internațional. Flamingo Internațional este o societate ale cărei acțiuni se tranzacționează la Bursa de Valori București sub simbolul FLA.