.

În perioada 15-22 august s-a desfășurat la Zagreb, în Croația, cea de-a XIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, la competiția din acest an fiind prezenți 300 de elevi din peste 80 de țări.
 
La această competiție România a obținut 4 medalii de argint prin elevii Adrian Airinei de la Colegiul Național "Costache Negruzzi" din Iași, Cosmin Gheorghe, Bogdan Tătăroiu și Andrei Grigorean de la Liceul Internațional de Informatică București.
 
Echipa României a fost coordonată de Emanuela Cerchez (team leader) profesor la Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iași și de Mugurel Andreica (Deputy team leader) asistent universitar în cadrul Universității Politehnice București și fost Olimpic Internațional al României.
 
Toți cei 4 elevi din echipa României s-au numărat printre finaliștii concursului .Campion ediția 2007. Dezvoltarea programului .Campion se înscrie în strategia companiei SIVECO Romania de a contribui la dezvoltarea potențialului tinerilor valoroși pentru obținerea de viitoare performanțe în informatică.
 
Despre Olimpiada Internațională de Informatică (IOI)
Lansată în 1989,  Olimpiada Internațională de Informatică (International Olympiad of Informatics - IOI) face parte din cele mai prestigioase concursuri educaționale adresate elevilor de liceu. Cei mai buni tineri programatori se reunesc anual pentru a-și verifica cunoștințele în cadrul unui concurs de înală clasă. Obiectivul Olimpiadei Internaționale de Informatică este de a-i provoca pe tinerii elevi să se implice în competiție și să rezolve subiecte de dificultate sporită.

În acest an s-a înregistrat și o premieră la Olimpiada Internațională de Informatică, fiind organizată simultan și o competiție online. Elevii pasionați de programare care nu au reușit să se califice în echipele naționale, au avut ocazia de a concura online, alături de colegi din întreaga lume.

Concurenții online au avut la dispoziție 5 ore pentru a rezolva aceleași subiecte ca și participanții la Olimpiada Internațională de Informatică.

Deși nu au concurat pentru premii importante, concurenții online se bucură mai mult de prestigiul pe care îl dobândesc dovedind că pot rezolva subiecte de dificultate sporită.