.

Președintele ASUS, Jonney Shih, a dezvăluit cele mai recente inovații ale companiei din domenii diverse: telefonie mobilă, accesorii inteligente și computere. În cadrul evenimentului de presă de la Berlin, ce a precedat IFA 2015, au fost prezentate și cele mai noi modele de gaming din gama ASUS Republic of Gamers (ROG). Printre noile produse anunțate se numără RT-AC5300, cel mai rapid router Wi-Fi din lume și VivoStick PC, un computer miniatural de tip ‘stick’, cu Windows 10. Cea mai nouă linie ZenFone s-a extins cu modelul ZenFone Zoom, introdus în Europa odată cu anunțarea disponibilității ZenWatch 2 și a familiilor de produse ZenPad și Zen AiO. Cu acest prilej au fost prezentate și laptopul de gaming G752, ROG Maximus VIII Extreme/Assembly, ROG Matrix 980Ti, ROG Swift PG348Q, căștile ROG 7.1, computerul compact de gaming ROG G20 Special Edition și monitorul ROG Swift PG279Q cu rată de refresh de 165Hz. Jonney Shih a surprins audiența cu imaginea modelului GX700, primul laptop din lume răcit cu apă. “Suntem foarte bucuroși să le oferim clienților noștri incredibila experiență Zen prin atingerea echilibrului optim între frumusețe și durabilitate," a spus domnul Shih. "Gama actuală de produse inspirate de Zen, furnizează cea mai intuitivă experiență, conferindu-i lux fiecăruia." Alăturându-se domnului Shih, Vicepreședintele Senior și General Manager Intel Computing Group, Kirk Skaugen, a vorbit pe scenă despre succesul colaborării dintre ASUS și Intel în dezvoltarea noilor produse mobile și computere.

“ASUS și Intel lucrează împreună de aproape trei decenii pentru a aduce cea mai bună experiență consumatorilor, cu cele mai recente tehnologii și inovații," a spus domnul Skaugen.“Suntem încântați că am lucrat cu ASUS pentru aceste produse incredibile, de la sisteme all-in-one și laptopuri de gaming bazate pe cea de-a șasea generație de procesoare Intel Core la PC-uri stick, tablete și telefoane inteligente bazate pe procesoare Intel Atom. Tehnologiile Intel aduc performanțe extraordinare, experiență imersivă, autonomie ridicată și o formă suplă pentru toată gama de dispozitive elegante de la ASUS."

ZenWatch 2 este o evoluție remarcabilă a originalului ZenWatch, cu o autonomie incredibilă de două zile și variante ce includ două dimensiuni, trei culori și 18 curele.

ZenPad S 8.0, ZenPad 8.0 și ZenPad 10 sunt tablete elegante și puternice cu Android. Acestea aduc în premieră multe inovații tehnologice, precum DTS-HD Premium Sound și capacele interschimbabile pentru ZenPad 8.0, inclusiv Audio Cover ce adaugă 6 difuzoare și sunet 5.1 surround.

Zen AiO S este un PC all-in-one uimitor, de înaltă performanță ce împletește arta cu cea mai nouă tehnologie, fiind precum o operă de artă pentru acasă sau la birou.

RT-AC5300 este un router 802.11ac, ultra-rapid, tri-band, ce oferă o viteză combinată de până la 5334Mbit/s cu o acoperire și stabilitate mai mari.

Revoluționarul VivoStick PC este un calculator în miniatură ce transformă orice televizor sau monitor cu HDMI într-un PC cu Windows 10 complet funcțional, care poate fi controlat de la distanță de pe un smartphone.

ZenFone Zoom este cel mai subțire smartphone ce dispune de o cameră cu zoom optic 3X. Toate produsele noi Zen și ROG au fost expuse la standul Sales and Media Lounge din Berliner Freiheit 2.

ZenWatch 2: Tribut adus meșterilor, Stil infinit

ZenWatch 2 este un ceas stilat, motorizat de Android Wear și produs în parteneriat cu Google. Construit cu atenție absolută la detalii și utilizând materiale de înaltă calitate, ZenWatch 2 este un ceas de precizie ce servește ca un asistent inteligent pentru telefoanele cu Android și iOS, furnizând purtătorului informații în timp real și lăsându-i acestuia libertatea de a acționa printr-o simplă atingere.

ZenWatch 2 este conceput să fie un adevărat dispozitiv personal, pe care purtătorul îl poate personaliza pentru a-și exprima stilul unic. Disponibil în două dimensiuni și trei culori, cu 18 curele diferite prin combinațiile de materiale și culori, ZenWatch 2 include, de asemenea, peste 50 de șabloane grafice alături de aplicația FaceDesigner ce le permite utilizatorilor să-și creeze propriul șablon, existând cu adevărat un ZenWatch 2 pentru fiecare. ZenWatch 2 este construit pe baza experienței ZenWatch, oferind un design mai rafinat, o experiență îmbunătățită, un dispozitiv de monitorizare a activității cu precizie de top și un antrenor personal. ZenWatch 2 include acum o coroană metalică, îmbunătățind experiența utilizatorului prin noi metode a a interacționa cu ceasul. Acesta vine cu un încărcător magnetic, ce se conectează fără efort și poate încărca dispozitivul la 50% din capacitate în numai 36 de minute.

ZenPad: Inovații de top și stil premium

ZenPad S 8.0 (Z580CA) este o tabletă de 8 inci ce oferă utilizatorilor o experiență Android de top, eleganță și performanță. Motorizată de un procesor Intel Atom Z3580, ZenPad S 8.0 este prima tabletă din lume cu 4GB de memorie RAM. Aceasta beneficiază de un ecran QXGA IPS cu o densitate uimitoare de 324ppi și tehnologie ASUS Tru2Life+, ce efectuează ajustări inteligente ale contrastului și clarității. ZenPad S 8.0 suportă creionul electronic Z Stylus pentru introducerea intuitivă a textelor și desenelor și beneficiază de sunetul DTS-HD Premium Sound, în premieră pe o tabletă.

ZenPad 8.0 (Z380C) combină stilul rafinat, posibilitățile incredibile de divertisment și funcționalitatea ce poate fi personalizată, cu accesoriile interschimbabile ce redefinesc experiența de utilizare și oferă utilizatorilor mai mult lux. Aceasta dispune de sunet DTS-HD Premium Sound și capacul inovativ Audio Cover, ce oferă pentru prima dată pe o tabletă un sunet surround imersiv pe 5.1 canale prin cele 6 difuzoare puternice. Audio Cover este inclus, de asemenea, în ZenPad Theater, un pachet de accesorii pentru ZenPad 8.0 axat pe divertisment. ZenPad 10 (Z300) pune la un loc stilul rafinat, posibilitățile incredibile de divertisment și performanțele înalte cu accesoriile opționale ce cresc funcționalitatea, redefinind experiența de utilizare. Disponibile în trei variante cu LTE/Wi-Fi (Z300CL), 3G/Wi-Fi (Z300CG) și Wi-Fi (Z300C), există un ZenPad 10 ce se potrivește fiecărui tip de utilizator. ASUS Audio Dock este o tastatură detașabilă cu difuzoare stereo Bluetooth, ce oferă un mediu mai plăcut pentru divertisment și productivitate. ZenPad 10 suportă, de asemenea, creionul Z Stylus pentru introducerea intuitivă a textelor și desenelor.

Zen AiO S: Arta performanței în detalii 4K/UHD

Zen AiO S este o familie de PC-uri all-in-one cu Windows 10 ce îmbină arta cu tehnologiile de ultimă oră. Zen AiO S furnizează un echilibru perfect între frumusețe și performanță, oferind o experiență plăcută de lucru profesioniștilor și nu numai lor. Pentru divertisment în familie, Zen AiO S este echipat cu un ecran IPS 4K/UHD (3840 x 2160) cu o densitate de 185pp și un unghi de vizualizare de 178 de grade, la care se adaugă 6 difuzoare cu sunet ASUS SonicMaster Premium cu o putere de 16W. Zen AiO S dispune de o carcasă elegantă din aluminiu, cu un stand integrat perfect. Finisajele Icicle Gold sunt îmbunătățite cu o textură prelucrată fin spre spate, în timp ce partea frontală beneficiază de detaliile metalice tipice ASUS.

Performanțele sunt furnizate de cea de-a șasea generație de procesoare Intel Core, până la versiunea i7 și de grafica NVIDIA GeForce GTX 960M cu până la 4GB de memorie video. Dintre celelalte tehnologii de vârf amintim interfața USB 3.1 Gen 2 Type-C, stocarea SSD PCIe 3.0 x4 M.2 și camera Intel RealSense cu autentificare biometrică.

RT-AC5300: Cel mai rapid router Wi-Fi din lume

RT-AC5300 este un router inovativ, triband, din clasa AC5300 ce oferă cele mai mari viteze Wi-Fi. Cu ajutorul Broadcom NitroQAM, RT-AC5300 oferă 1000Mbit/s în banda 2.4GHz și până la 2167Mbit/s pe fiecare din cele două benzi de 5GHz, pentru o viteză combinată de 5334Mbit/s. Acesta are latențe reduse în jocuri și permite streamingul video 4K/UHD, oriunde în casă. Cu 8 antene externe puternice, în configurație patru transmițătoare, patru receptoare (4T4R), atât acoperirea Wi-Fi cât și stabilitatea conexiunii sunt dramatic îmbunătățite, oferind cea mai largă acoperire. Formarea semnalului AiRadar concentrează emisia Wi-Fi, oferind performanțe mai mari pentru fiecare dispozitiv conectat. RT-AC5300 încorporează tehnologii avansate pentru creșterea performanței, ușurința în utilizare și stabilitate. Tri-Band Smart Connect se asigură că fiecare dispozitiv conectat este atașat automat celei mai potrivite benzi de frecvență pentru maximum de viteză și stabilitate.

Facilitatea Multi-user MIMO (MU-MIMO) permite dispozitivelor să se conecteze la vitezele lor maxime, fără a încetini rețeaua, iar Link Aggregation (802.11ad) poate combina două porturi LAN într-o conexiune cablată de 2Gbit/s, utilizând două cabluri de rețea. AiProtection cu securitate Trend Micro furnizează trei moduri de protecție a rețelei de acasă, în timp ce AiCloud 2.0 este un cloud personal ce oferă utilizatorilor acces la fișierele lor oriunde s-ar afla.

VivoStick PC: computerul ce depășește limitele

ASUS VivoStick PC vestește apariția unui nou tip de computer. Acest stick remarcabil, cu Windows 10, este un PC modern, compact și ușor, ce are un capac stilat pentru protecția conectorului HDMI. VivoStick PC este conceput pentru divertismentul de zi cu zi, transformând un televizor sau monitor cu HDMI într-un PC complet funcțional, permitând utilizatorilor să facă streaming și să-și partajeze conținutul oriunde, oricând. Acesta poate fi controlat de la distanță cu ajutorul dispozitivelor mobile inteligente, utilizând o aplicație specială ASUS. Măsurând doar 137.9 x 34.0 x 14.9mm și cântărind numai 68 de grame, VivoStick PC poate fi utilizat pentru sarcinile zilnice, având conectivitate completă ce include Wi-Fi 802.11n, două porturi USB, o ieșire de sunet plus Bluetooth 4.0 pentru conectarea unui mouse și a unei tastaturi. VivoStick PC vine cu 2GB de memorie RAM pentru performanțe fluide.

ZenFone Zoom: Cel mai subțire smartphone din lume cu zoom optic 3X

Revoluționarul ZenFone Zoom este cel mai subțire smartphone din lume ce beneficiază de o cameră foto de 13 megapixeli cu 3X zoom optic. Camera principală a modelului ZenFone Zoom dispune de un grup optic cu 10 elemente construite cu precizie, cu până la 12X zoom combinat pentru cele mai fine detalii. ZenFone Zoom are, de asemenea, un stabilizator optic de imagine (OIS) pentru fotografii nemișcate și un senzor profesional Panasonic SmartSFI, combinate cu auto-focalizarea laser pentru imagini cu adevărat incredibile. Motorizat de un procesor Intel Atom Z3590 quad-core la 2.5GHz, de înaltă performanță, cu 4GB de memorie RAM, ZenFone Zoom redefinește așteptările pentru fotografiile realizate cu telefonul. Împachetând funcții de fotografie în stilul DSLR într-un corp metalic unic ce se îngustează la 5mm, Zenfone Zoom se potrivește perfect în buzunar. Utilizatorii avansați vor aprecia flexibilitatea modului manual, ce permite un control de nivel profesional al setărilor ISO, vitezei declanșatorului și multe altele.

Despre ASUS

ASUS, cel de-al treilea furnizor mondial de laptopuri consumer și producătorul celor mai vândute și mai premiate plăci de bază, este lider între companiile noii ere digitale. ASUS proiectează şi fabrică produse ce satisfac perfect cerinţele actuale privind experienţa digitală de acasă, lucrul de la birou şi activităţile utilizatorilor, oferind un portofoliu extins de produse, care include plăci de bază, plăci video, monitoare, sisteme PC desktop, laptopuri, netbook-uri, tablete, servere, dispozitive multimedia, soluţii wireless, echipamente de reţea și telefoane mobile.

Urmărind inovaţia şi respectând promisiunea calităţii, ASUS a obţinut 4326 de distincţii în anul 2014 și este recunoscut pe plan global pentru revoluţionarea industriei computerelor personale prin Eee PC™. Având peste 16000 de angajaţi în întreaga lume şi o echipă R&D de elită formată din 5200 de ingineri, compania a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 14.5 miliarde USD în 2014.