.

Hotspoturi WiFi mai funcționează la ASE București, Universitatea Politehnica București, Institutul de Studii Economice Babeș Bolyai în Cluj și Universitatea Dunărea de Jos în Galați, toate instalate de Intel.

Facultatea de Științe Politice și-a deschis anul universitar 2005-2006, luni, 3 octombrie 2005, la Universitatea din București. Cu acest prilej au fost prezentate o rețea wireless securizată și sistemul de gestiune A.D.M.A. (Atlas Data Mining Application), soluții de care beneficiază în prezent doar Facultatea de Științe Politice și Institutul de Cercetări Politice în cadrul Universității din București.

Serviciul WiFi al AtlasNet, numit Hot-spot.ro (www.hot-spot.ro) permite conectarea studenților și profesorilor la Internet prin RoEduNet, în condiții de maximă siguranță și mobilitate, adoptând cele mai noi standarde de securitate.

A.D.M.A. (Atlas Data Mining Application) este un sistem de gestiune universitară, pionierat în învățământul românesc, sistem ce permite gestionarea relațiilor bidirecționale între student - profesor '“ secretariat. Programul dispune de două interfețe: interfața pentru studenți și cea pentru profesori. Astfel, fiecare student își vizualizează situația școlară oricând dorește, se poate înscrie la cursurile pe care dorește să le frecventeze, poate trimite online solicitări și cereri cu caracter administrativ. Profesorii dispun de o interfață în care pot trece notele studenților, precum și de o facilitate de încărcare a materialelor legate de curs pe situl facultății. În același timp, prin intermediul sistemului de gestiune A.D.M.A, este simplificată activitatea secretariatului facultății, în ceea ce privește gestionarea situației școlare a fiecărui student, cazarea, decontarea abonamentelor RATB, feedback-ul cu studenții etc.

Funcționarea este cât se poate de simplă: în prima zi a unui curs profesorul încarcă pe situl facultății informația necesară pentru respectivul curs (prezentarea, structura, îndatoririle studentului pentru curs). Studenții care posedă un PC mobil se conectează la hotspot, analizează în timp real materialele puse la dispoziție de către profesor și pot pune întrebări cu privire la acestea.

Același scenariu se aplică și pentru o zi normală de curs în care profesorul încarcă pe site informații utile pentru tematica acelei zile. De asemenea, profesorul poate sugera accesarea unor situri pe internet care conțin informații de utilitate pentru curs. Practic, posibilitățile sunt infinite, utilizatorii, studenți și profesori, pot comunica și cu alți studenți depărtați din punct de vedere geografic dar apropiați din punct de vedere al obiectivelor. Un curs se poate ține simultan în diverse locații '“ prin video-conferințe.

Deschiderea anului universitar a fost marcată de Excelența Sa E.S. Svante Kilander, ambasadorul Suediei la București, și Prof. Dr. Teodor Meleșcanu, care au susținut o conferință de presă, sub titulatura A fi diplomat. La eveniment au participat studenții Universității din București dornici de a se familiariza cu valorile și standardele impuse de cariera de diplomat.