.

Obiectivele firmei recent desprinse din GECAD ePayment se bazează pe succesul actual la nivel mondial și pe planuri solide de expansiune. Atingerea primului miliard de dolari din vânzări până în 2015 și cotarea pe NASDAQ sunt obiectivele de business pe care Avangate, compania multinațională cu pedigree românesc, recent separată din GECAD ePayment și cu 5 ani de activitate pe piața globală a soluțiilor de distribuție electronică de software, le-a stabilit pentru anii care vor urma.

„Convingerea mea este că atingerea acestor două ținte va marca un punct de cotitură pentru industria IT locală și mai ales pentru exporturile românești de software. Avem o creștere anuală de peste 100% și ne așteptăm ca veniturile să evolueze similar și pe viitor", precizează Carmen Sebe (foto), CEO al Avangate.

Soluția Avangate a fost lansată pe piața internațională în 2005 și, de atunci, a urcat permanent în ierarhia dezvoltatorilor mondiali de soluții de tip ESD (Electronic Software Distribution). Avangate oferă companiilor de software soluții pentru vânzarea produselor la nivel global, prin orice canal de distribuție, fie că este vorba de magazine online sau de vânzări prin rețele de afiliați sau distribuitori.

Soluțiilor eCommerce și de gestiune a partenerilor specifice industriei de software li se alatură servicii cu valoare adaugată, cum ar fi cele de web marketing – SEO, PPC, uzabilitate, listare de produse software pe portaluri de download și consultanță în vânzarea de software. De asemenea, Avangate pune la dispoziția clienților săi și o rețea proprie de peste 18.000 de afiliați ce contribuie la promovarea brandurilor și produselor software la nivel global.

„Avem ca obiectiv să ne extindem puternic la nivel internațional și, pentru a reuși acest lucru, avem în plan ca, în urmatorii 2-3 ani, să mai deschidem încă 3 birouri în afara României", precizeazăă Carmen Sebe.

Echipa va crește cu cel putin 40 de specialiști în vânzări software, business development, marketing online și operațional. „Avem în permanență posturi deschise pe pagina noastră de cariere, iar numărul oportunităților de angajare va crește pentru a putea acoperi necesarul de personal atât pentru biroul din România, cât și pentru reprezentanțele pe care le vom inaugura", precizează Carmen Sebe.

În acest moment, peste 90% din veniturile companiei provin din export, incluzând aici și veniturile generate de companii software românești care vând în afara țării prin Avangate.

„În viitor dorim să ne implicăm mai mult în a sprijini comunitatea de dezvoltatori de software din România, prin asocierea în diverse proiecte pentru tinerii antreprenori. Cred că am dovedit până acum că o companie românească pornită de la zero aici poate ajunge, cu o echipă puternică și cu viziune, să se lupte de la egal la egal cu cei mai mari jucători mondiali din piața de software", precizează Carmen Sebe.

În prezent, Avangate este în top 5 producători de soluții ESD din lume, are peste 1500 de clienți – firme de software ce tranzacționează zeci de milioane de dolari anual – și o echipă de peste 60 de specialiști în cele 4 birouri din Amsterdam (Olanda), Mountain View (USA), Taipei (Taiwan) și București.

Printre clienții companiei se numără Lavasoft, Kaspersky Lab, DVD Fab, dar și companii de software românești de succes la nivel global: BitDefender, Caphyon, Syncro Soft.