.

Pe 11 aprilie în Aula BCU ”Carol I” a avut loc evenimentul de lansare a softului integrat de bibliotecă TULIP, proiect pilot realizat în cadrul parteneriatului National Information Society Agency (NIA) -  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI). Proiectul s-a desfășurat în mai multe etape timp de patru ani, Mireille Rădoi obținând pentru acesta la finele anului 2016, premiul ”Best Manager of Library and Information Science Project”  în cadrul Galei COMUNICAŢII Mobile. Prin noua tehnologie, BCU ”Carol I” devine una dintre cele mai moderne instituții de profil la nivel național.
 
            
La festivitate au participat Ministru Alexandru Petrescu - Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Subsecretar de Stat Cristina Andronic - Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Prof. Univ. Dr. Liviu Papadima - Prorector Universitatea din București, Director General  Andrei Stănescu - Compania Națională Poșta Română, Conf. Univ. Dr. Ioan Cristescu - Director General   Muzeul Național al Literaturii Române, Dragoș Neagu - fost Președinte al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România; parlamentari, profesori și bibliotecari. Partea coreeană a fost reprezentată de către Tiger Jin - Director LG CNS, Sung Suk Choi - Director General Futurenuri, Joseph Won Hee Lee - Director General LG N-SyS .
 
            
Dr. Mireille Rădoi a deschis ceremonia subliniind faptul că ”bibliotecile reprezintă infrastructuri critice cultural - educaționale ale unei națiuni. Prin ele se construiește și se menține memoria socială a trecutului, acestea sunt esențiale pentru răspândirea cunoștințelor și inovației viitorului, precum și pentru a oferi tinerei generații accesul la prezent”. Prin acest TULIP* se face trecerea de la o bibliotecă tradițională la una a viitorului. 
 
            
Inițiatoarea acestei colaborări, Prof. Univ. Dr. Ing. Doina Banciu a prezentat un scurt istoric al proiectului accentuând asupra ideii că acesta este un proiect tangibil care să poată fi diseminat către alte biblioteci asigurându-se astfel condițiile unei interoperabilități la nivel național și internațional.
 
            
”Este o mare onoare să particip la sărbătorirea proiectului pilot!” a menționat Tiger Jin, Director LG CNS, amintind de asemenea că există o puternică relație de prietenie între guvernele celor două țări și că speră să ajungem la extinderea acestui proiect.
 
            
Ministrul Alexandru Petrescu s-a declarat încântat de această inițiativă și a felicitat-o în mod direct pe directoarea BCU ”Carol I” arătând că se bucură să fie prezent la evenimentul legat de materializarea unui proiect și nu doar la semnarea unui acord de parteneriat.
 
 
            
În proiect au fost incluse echipamente de ultimă generație prezente pentru prima oară în Europa Centrală și de Est: OLED dual view Signage și Ultra HD Stretch pe care vor rula știri despre evenimente, mesaje inspiraționale, noutăți pentru utilizatorii BCU, așa încât să se justifice eticheta de bibliotecă a viitorului.