.

BitDefender a anunțat pe 8 ianuarie 2009 lansarea unui oraș virtual, intitulat MalwareCity, obiectivul companiei fiind ca prin acest instrument să contribuie la clarificarea mai multor noțiuni de securitate IT&C, să ofere informații generale despre malware și să lămurească aspecte legate de amenințările informatice. Cititorii pot afla detalii din domeniul securității informatice, pot verifica nivelul la zi al amenințărilor electronice sau pot consulta harta răspândirii diverselor specii de viruși.

Pe blogul MalwareCity, specialiștii laboratoarelor BitDefender scriu despre cele mai recente experimente și descoperiri, oferind detalii despre activitatea lor legată de malware și de mediul amenințărilor informatice. Cititorii pot găsi articole ce detaliază istoria spamului, analize săptămânale ale ultimilor viruși, „omleta cu spam" – care oferă informații despre conținutul mesajelor de tip spam și metodologia de analiză utilizată de BitDefender, dar și cum să-și dezinfecteze sistemele, eliminând anumite tipuri de viruși cu instrumente specifice. Totodată, găsiți aici cele mai noi alerte în materie de amenințări și viruși, precum și o istorie a diferitelor variante de malware existente, alături de articole despre aplicații antivirus false sau botnets. În plus, cititorii sunt încurajați să se alăture comunității care luptă împotriva amenințărilor informatice și să participe direct la dezvoltarea conținutului MalwareCity, prin trimiterea de articole sau materiale pe adresa contact@malwarecity.com.

Vizitatorii MalwareCity sunt sfătuiți să verifice periodic nivelul de amenințare, precum și posibila apariție a unor „zone fierbinți" pe harta ce detaliază răspândirea diverselor specii de viruși. MalwareCity.com pune la dispoziția cititorilor și un scaner on-line cu ajutorul căruia se poate verifica nivelul de securizare a sistemelor lor sau îl pot integra în propriile pagini web, partajând astfel soluțiile de securitate BitDefender cu prietenii și comunitățile din care fac parte.

MalwareCity.com este actualizat permanent, astfel încât BitDefender le recomandă cititorilor să-l viziteze frecvent pentru ultimele noutăți din industrie și cele mai recente articole de pe blog. Alte căi de informare sunt buletinul săptămânal, contul dezvoltat pe rețeaua Twitter, www.twitter.com/malwarecity, si zona dedicată celor care doresc să se implice și să susțină proiectele MalwareCity.