.

Bosch a lansat un nou sistem de conferință, CCS 900 Ultro, special creat pentru sălile de conferință mici și medii, precum săli din primării, săli de protocol din cadrul clădirilor de birouri, centre de afaceri și săli de instanță. Avantajele noului sistem constau în caracteristici, design, preț și tehnologia încorporată. Astfel, CCS 900 Ultro Bosch dispune de indicatorul "Possible-To-Speak", patentat Bosch, care oferă delegaților informația vizuală asupra disponibilității microfonului. Mai mult, noul sistem înglobează și funcțiile DAFS (Digital Acoustic Feedback Suppresion), pentru o claritate superioară a sunetului, DSP (Digital Signal Processing), pentru evitarea microfoniei și un card SD de memorie de 2GB, care permite înregistrarea a până la 64 de ore de discuții.

În timpul sesiunii, indicatorul "Possible-To-Speak" poate afișa trei opțiuni: roșu, când este în discuție; alb, când este pe lista de așteptare pentru a intra în discuție și închis, când lista de așteptare e deja completă. În funcție de modul de lucru selectat din unitatea de control, până la patru delegați pot porni simultan microfoanele.

Mai mult, DAFS (Digital Acoustic Feedback Suppresion), permite Bosch CCS 900 Ultro să asigure o claritate deosebită a sunetului. Tehnologia include funcția DSP (Digital Signal Processing) pentru a obține un balans optim în ceea ce privește presiunea acustică și a evita efectul de microfonie (ecou). Ca rezultat, utilizatorii pot crește volumul la o valoare situată peste valoarea normală, fără a interveni efectul de microfonie. Pe lângă asta, președintele ședinței poate înregistra digital și reda până la 64 de ore de discuții folosind un card SD de memorie de 2GB. Cardurile pot fi schimbate fără a se pierde minute importante ale discuției, deoarece sistemul poate stoca temporar până la 60 de secunde. Sistemul CCS 900 Ultro oferă posibilități de redare a înregistrărilor, muzică de fond sau redarea de mesaje sau discursuri preînregistrate.

Dat fiind faptul că CCS 900 Ultro este un sistem de discuții "Plug-and-play", nu este necesar un curs de specializare pentru operator. Datorită tastelor de control clar definite și poziționate, utilizarea sistemului este facilă. Informațiile redate pe afișajul LCD al Unității Centrale de Control sunt intuitive (simboluri standard), iar modul de lucru al microfoanelor, precum și volumul audio pot fi reglate ușor, utilizând taste pre-definite. Sistemul poate fi extins în viitor, prin posibilitatea adăugării unei game largi de echipamente sau componente auxiliare, inclusiv un sistem de traducere simultană, sistem de distribuție audio, sistem de adresare publică sau o interfață pentru tele- sau videoconferință. Președintele de ședință poate ghida discuția, poate permite unui delegat să vorbească în același timp cu el sau poate permite mai multor delegați să vorbească deodată. Delegații sunt atenționați printr-un LED când au posibilitatea de a vorbi.