Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului lansează la Universitatea Ovidius din Constanța conceptul inovativ de „bursă de proiecte" în cadrul proiectului cu același nume, un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 – 2013. Universitatea Ovidius din Constanța este unul din partenerii implicați în proiectul „Bursa de proiecte", alături de Universitatea Politehnica București, Universitatea Petrol–Gaze din Ploiești, Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, Novensys Corporation și Gold Agama Consulting.
Bursa de proiecte își propune să dezvolte și să susțină cultura de tip inovativ – antreprenorial la nivelul universităților din România, prin crearea unei platforme online, un loc unde ideile și propunerile de afaceri ale studenților întâlnesc potențialii finanțatori din mediul economic. „Proiectul este o mare oportunitate pentru studenții celor patru universități implicate întrucât se axează pe două direcții complementare: partea teoretică – prin predarea unor cursuri privind mecanismele piețelor bursiere, posibilitățile de promovare a proiectelor ș.a. – și partea aplicativă – prin posibilitatea de a posta planuri de afaceri direct pe platforma bursei de proiecte", precizează managerul proiectului Codrin Doru Lungu (foto) - METCS.
Bursa de proiecte va funcționa ca o platformă online unde studenții își vor putea posta ideile de afaceri, vor primi feedback și evaluări din partea mediului economic și a mediului academic. Mai mult, platforma le oferă studenților șansa de a găsi modalități de implementare pentru proiectele lor. Portalul online va fi dezvoltat de firma Novensys în conformitate cu cerințele întocmite de partenerii universitari și necesitățile rezultate din analiză. „Ne dorim ca Bursa de proiecte să simuleze cât mai bine condițiile de pe o piață reală în care cererea întâlnește oferta. Studenții noștri se familiarizează cu etapele de bază ale dezvoltării unui plan de afaceri și apoi le aplică pentru a-și promova ideile cu potențial. Universitatea Ovidius din Constanța este onorată să facă parte dintre cele patru universități partenere în proiect pentru ca studenții să se familiarizeze cât mai curând cu mecanismul de funcționare al piețelor libere", a declarat Prof. univ. dr. Victor Ciupină, Rectorul Universității Ovidius din Constanța și expert educație în cadrul echipei de implementare a proiectului.
„Bursa de proiecte" se înscrie pe axa prioritară 1 – "Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și societății bazate pe cunoaștere", în Domeniul major de intervenție 1.2 – „Calitate în învățământul superior" și are o perioadă de implementare de 30 de luni.