.

Universitatea Politehnică din București și Cisco Romania au premiat câștigătorii primei ediții a Concursului Național de Informatică Practică pentru elevii de liceu din România, cursanți sau absolvenți ai Cisco Networking Academy.

Câștigătorii celor două secțiuni ale concursului sunt:

Secțiunea: Rețele de calculatoare:
Locul I - Robert Dolca - Colegiul Național Aurel Vlaicu, Orăștie
Locul II - Teodor Chirică - Colegiul National "Tudor Vianu", București
Locul III - Darius Romoșan - Colegiul National "Aurel Vlaicu",  Orăștie

Toți câștigătorii acestei secțiuni vor reprezenta România la Concursul Internațional "Networking Academy Games 2008" - Brno, Cehia, 23-25 iunie, a.c. Profesorul Coordonator și însoțitorul de grup pentru concurs este Daniel Popa  de la Colegiul Național "Aurel Vlaicu" Orăștie.

Secțiunea Arhitectura PC:
Locul I - Bogdan Ghinea - Colegiul Național "B.P. Hasdeu", Buzău
Locul II - Iulian Cristian Diță - Colegiul Național "Unirea",  Focșani
Locul III - Emanuel Teodor Ciucă - Colegiul Național "Ion Minulescu" - Slatina

Concursul a reunit 240 de elevi de liceu din toată țara, dintre care 19 de elevi s-au calificat la etapa finală, desfășurată în data de 17 iunie la Universitatea Politehnică București. În etapa finală, participanții au susținut trei probe de examinare teoretică și practică, subiectele și temele fiind elaborate de o echipă de studenți ai UPB, Facultatea de Calculatoare. Concursul a avut două etape anterioare: o selecție la nivelul județelor și una la nivel regional, desfășurate prin examinare online pe platforma www.acadnet.ro.

„Formarea de specialiști în domeniul IT&C rămâne o prioritate pentru Cisco, iar acest concurs este o oportunitate de a identifica tineri pasionați de informatică, pe care îi încurajăm să-și continue pregătirea pentru performanțe viitoare" a declarat Bogdan Constantinescu, General Manager, Cisco Romania și Republica Moldova.