.

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, alături de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului și de Consorțiul Sigur.info au anunțat marți, 5 februarie a.c., câștigătorii primei ediții a competiției naționale „Ziua Siguranței pe Internet 2008” („Safer Internet Day 2008”).

În urma jurizării, proiectele care au obținut locul I în cadrul concursului sunt:
- Categoria 5-10 ani – Proiectul „Eu sunt doar un copil” („I’m Just a Kid”), Sighișoara
- Categoria 11-14 ani – Proiectul „Fii în siguranță pe Internet” („Be Safe on the Internet”), Cluj Napoca
- Categoria 15-19 ani – Proiectul „Experimentează pe Internet” („Experience on Internet”), Galați

Evaluarea proiectelor s-a efectuat conform criteriilor transmise de către organizatorul principal european – INSAFE. Din comisia națională de jurizare au făcut parte reprezentanți ai Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informațiilor, Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații și Tehnologia Informației, website-ul BestGames, Centrul „Focus”, Organizația „Salvați Copiii” și „Positive Media” România.

Participanții la competiție au realizat proiectele în diferite moduri, de la simple desene pe hârtie, la prezentări multimedia, animații, mici filme și chiar melodii compuse și interpretate de ei înșiși. În total au fost depuse 90 de proiecte eligibile.

În perioada 1-7 februarie a.c., în cadrul etapei internaționale a competiției „Ziua Siguranței pe Internet 2008”, cei interesați sunt invitați să voteze proiectele României, prin acțiunea de e-voting european, direct pe site-ul oficial INSAFE http://www.saferinternet.org. Regulile de votare pot fi vizualizate atât pe site-ul amintit, cât și în versiunea română, pe site-ul http://sid2008.sigur.info.

Pe 12 februarie a.c., câștigătorii etapei naționale a competiției „Ziua Siguranței pe Internet 2008” vor fi premiați în cadrul unei festivități, premiile fiind oferite de companiile Microsoft, UPC, ECDL și Orange. Clasamentul general cu proiectele evaluate de către juriul din România se regăsește pe site-ul http://sid2008.sigur.info, la rubrica Câștigători concurs, sau urmărind link-ul: http://sid2008.sigur.info/castigatori-concurs.html.

„Ziua Siguranței pe Internet” este o competiție organizată de Insafe, rețeaua europeană de noduri naționale, care coordonează activitățile de conștientizare a securității pe Internet în Europa. Rețeaua aparține Programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.