.

Lotul României a obținut două medalii de argint, două medalii de bronz și o mențiune la a XI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică desfășurată în perioada 12 - 20 noiembrie în Thailanda. Potrivit unui comunicat de presă al MEN, citat de Agerpres, medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Andrei (clasa a XI-a/Colegiul Național "Nicolae Bălcescu" din Brăila) și Robert-Gabriel Pășcălău (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța).
 
Andrei-Horațiu Eftime (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) și Paul-Florin Rebenciuc (clasa a IX-a/Colegiul Național 'Ștefan cel Mare' din Suceava) au fost medaliați cu bronz, în timp ce George-Pantelimon Prodan (clasa a XI-a/Colegiul Național 'Mircea cel Bătrân' din Constanța) a fost distins cu mențiune.
 
 
Echipa României, din care a făcut parte și prof. Victor Păunescu (Colegiul Național 'Octav Onicescu' din București), prezent ca observator științific, a fost coordonată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie (Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava) și prof. dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate în cadrul ISJ Suceava).
 
Competiția a reunit 219 participanți din 46 de țări.