.

Pentru a ajuta comunitatea globală de parteneri să beneficieze din plin de arhitecturile centrate pe rețea, Cisco anunță evoluția programului său de parteneriat lider în industrie, prin introducerea unor noi specializări arhitecturale pentru rețele fără frontiere, colaborare și centre de date. Prin abordarea arhitecturală a rețelelor, partenerii devin mai relevanți pentru clienți, mai profitabili și se diferențiază de competiție. Pentru a accelera tranziția la aptitudini și capacități arhitecturale, Cisco accelerează evoluția programului Learning Partner, astfel încât să livreze cursuri de formare profesională bazate pe arhitecturi către parteneri și clienți, prin intermediul rețelei sale globale de peste 450 de Learning Partners. În România sunt în prezent 3 Learning Partners.

Noi specializări arhitecturale

• Cisco adaugă trei specializări avansate, bazate pe arhitecturi, pentru Resale Channel Partner Program: Advanced Borderless Network Architecture Specialization, Advanced Collaboration Architecture Specialization, și Advanced Data Center Architecture Specialization.

• Începând cu august 2012, partenerii trebuie să atingă toate cele trei specializări arhitecturale pentru a obține certificarea Cisco Gold. Partenerii certificați Cisco Silver vor trebui să aibă cel puțin o specializare arhitecturală, iar partenerii certificați Cisco Premier pot avea fie una dintre specializările arhitecturale, fie Cisco Express Foundation Specialization, pentru a obține statutul de certificare, începând cu august 2012.

• Pentru asigurarea unui proces simplu de recertificare, Cisco oferă o perioadă de tranziție de 16-28 de luni pentru partenerii certificați existenți. Specializarea arhitecturii nu devine o cerință obligatorie pentru certificare până la aniversarea partenerului, între august 2012 și iulie 2013.

• Cisco a redus costul pentru certificare și a scăzut cerințele de formare profesională pentru obținerea de noi certificări. Pentru un certificat Cisco Gold nou, costul a fost redus cu aproximativ 50.000 USD iar numărul total de ore de formare profesională a fost redus cu până la 25%.

• De asemenea, Cisco oferă până la 5.000 USD credit pentru primii 500 de parteneri care termină procesul de recertificare.

Evoluția programului Learning Partner

• Cisco anunță evoluția programului Learning Partner, care va avea două componente –componenta Learning Partner Associate și noul Learning Partner Specialized. Componentele programului vor ajuta partenerii să se dezvolte într-un cadru arhitectural și vor grăbi adoptarea abordării arhitecturale Cisco de către clienți.

• În cadrul componentei Learning Partner Associate, partenerii Cisco se vor concentra pe însușirea tehnologiei de bază și pregătirea consumatorilor finali pentru certificări de carieră.

• În cadrul componentei Partner Specialized, partenerii Cisco vor căpăta experiență în oferirea de cursuri specializate în anumite domenii de expertiză corespunzătoare specializărilor arhitecturale Cisco.

• Cisco Learning Partners sunt catalizatori cheie pentru creșterea și dezvoltarea profesională a mai mult de un million de ingineri certificați Cisco la nivel global.

• Programul Cisco Learning Partner continuă să se dezvolte global, existând deja o rețea de peste 450 de parteneri strategici aflați în peste 130 de țări.

• Programul Cisco Authorized Learning Partners oferă cea mai bună instruire autorizată pentru mai mult de 300.000 de clienți și parteneri anual, la nivel mondial.