.

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) în parteneriat cu Microsoft a organizat pe 17 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, evenimentul „Lumea virtuală –imaginație sau realitate". „Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale salută sărbătorirea Zilei Internaționale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale. Anul acesta, tema aleasă de Uniunea Internațională de Telecomunicații pentru Ziua Internațională a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale este "O viață mai buna în comunitățile rurale prin intermediul tehnologiilor informație și comunicațiilor". În zonele rurale, tehnologiile informației și comunicațiilor oferă posibilități multiple pentru creearea unei economii durabile și pentru combaterea sărăciei, foametei, bolilor și analfabetismului. Pentru MCSI reprezintă o preocupare constantă combaterea decalajului digital între urban și rural, alfabetizarea digitală, promovarea și furnizarea serviciilor de guvernare electronică, precum și stimularea inițiativelor de antreprenoriat pentru o dezvoltare locală durabilă", precizează Ministrul Valerian Vreme (foto).

În cadrul evenimentului au participat Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Valerian Vreme, Secretarul de Stat – MCSI, Iosif Moldovan, prof. univ. dr. Doina Banciu, Director General ICI, precum și reprezentanți ai companiei Microsoft.

În context, Secretarul de Stat – MCSI, Iosif Moldovan a precizat: "Informatizarea României trebuie privită și dintr-un alt unghi. Care sunt pericolele? Internetul este o lume virtuală, într-o continuă evoluție. Noi trebuie să ne integram în această lume, dar în același timp trebuie să învățăm să ne protejăm de pericolele mediului virtual. Trebuie să informăm generațiile viitoare despre pericolele lumii virtuale, oferindu-le o educație corespunzătoare pentru a-i face să conștientizeze avantajele și dezavantajele navigării pe Internet."

Temele abordate au fost următoarele:

• Regimul juridic al internetului în România – reglementări și perspective;

• Securitate informațională în România de astăzi;

• Soluții pentru a aduce și a păstra România online.

De asemenea s-au susținut prezentări referitoare la educația și competențele informaționale cotidiene, de către reprezentanții Asociației Epsilon III și ai Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.