.

Comisarul european responsabil pentru economia și societatea digitale, Mariya Gabriel (foto), vizitează România luni și marți, informează Reprezentanța în România a Comisiei Europene, citată de Agerpres. În prima zi a vizitei, oficial european va susține un discurs în deschiderea celei de a 7-a conferințe internaționale anuale la nivel înalt cu tema "Noi provocări globale în domeniul securității cibernetice". De asemenea, Mariya Gabriel se va întâlni cu vicepremierul Ion-Marcel Ciolacu, cu ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, și cu reprezentanți ai părților interesate în ceea ce privește conținutul ilegal online. Comisarul european va vizita și proiectul Innovation Labs, susținut de Universitatea Politehnică București.
 
Marți, Mariya Gabriel va participa la a doua ediție a Forumului Digital Internațional, având ca titlu "Startup-uri în industriile 4.0", unde va susține un discurs în deschidere. Apoi, ea se va întâlni cu membrii comisiilor de specialitate și de afaceri europene din Parlamentul României.
 
Comisarul va vizita două proiecte care sprijină facilitarea accesului la resursele bibliotecare persoanelor nevăzătoare sau care au deficiențe de vedere, precum și dezvoltarea competențelor digitale în rândul unei comunități de fete și femei pasionate de tehnologiile informaționale și de comunicații.