.

București, 04 aprilie 2007 - La prima Conferința Națională privind comunicarea din domeniul sanitar '“ MEDICOM, desfașurată recent la Sinaia, managerii instituțiilor din sistem au dezbătut aspectele transparenței comunicării în sistemul medical, demonstrând necesitatea implementării unui standard modern de comunicare directă și relaționare, care să permită instituțiilor medicale o comunicarea eficientă și constantă cu toate categoriile de  instituții și organizații cu care intră în contact și mai ales cu publicul lor de bază- pacienții.

 'RSC susține dezvoltarea sistemului de comunicare pentru instituțiile din domeniul medical și, prin platforma Hipocrate, vine în întampinarea medicilor și managerilor de spitale pentru o raportare transparentă și un flux informațional eficient în interiorul sistemului medical. Comunicarea clară și constantă este o componentă vitală a creșterii gradului de transparenta în domeniul medical si de aceea Hipocrate răspunde acestor cerințe prin funcțiile complexe de raportare pe toate nivelurile', declara Elisei Crăciun, director general RSC.

Orice comunicare externă trebuie sa aibă la bază un flux coerent al informațiilor în interiorul fiecărei instituții și în sistem, în totalitatea sa. 'Platforma Hipocrate dedicată managementului datelor din sistemul sanitar, facilitează atât accesul la informație al personalului din fiecare unitate medicală, cât și comunicarea dintre instituții de reglementare, minister și furnizori', a completat Elisei Craciun.

Integrarea Romaniei în structurile europene presupune reforma profundă a instituțiilor sanitare, mai ales în zonele de comunicare, care demonstrează și garantează transparența, profesionalismul și eficacitatea actului medical.