.

Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare, în colaborare cu Universitatea Politehnica din Timişoara, Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi companiile din sfera IT&C, a demarat înscrierile la cea de-a IV-a ediţie a concursului internaţional RoboTEC, precizează oficialii Universităţii Politehnice Timişoara, citaţi de Agerpres. Potrivit organizatorilor, concursului internaţional RoboTEC (Robot Engineering Contest) este programat să aibă loc în perioada 23-25 martie 2018.
 
RoboTEC este o competiţie de robotică şi inteligenţă artificială, care se adresează elevilor şi studenţilor din România, dar şi din alte ţări. Aceştia au şansa de a-şi aprofunda cunoştinţele de programare, de a le pune în practică şi de a interacţiona cu alţi participanţi pasionaţi de domeniul IT.
 
Ediţia din 2017 a avut 83 de participanţi (37 de echipe) din România, Macedonia, Polonia şi Serbia.
 
Potrivit aceleiaşi surse, în cadrul concursului, se pot înscrie echipe formate din 3 elevi/studenţi, cu posibilitatea de a fi însoţiţi de un cadru didactic (mentor).
 
Concurenţii trebuie să construiască un robot autonom, care va fi testat în cadrul uneia dintre cele şapte probe: Line Follower Classic - proba de urmărire a liniei, care testează abilitatea robotului de a urmări un traseu, într-un timp cât mai scurt, fără erori; Line Follower Enhanced - proba constă în urmărirea liniei în cel mai scurt timp, dar, spre deosebire de Line Follower Classic, există diverse obstacole pe parcursul traseului, cum ar fi intersecţii, pereţi, linii întrerupte sau culori inversate; Line Follower Turbo - în cadrul acestei probe, va fi testată viteza robotului în timp ce parcurge o buclă, menţinându-şi traiectoria. Pentru siguranţă, robotul va fi echipat cu un ventilator electric; Mini Sumo & Mega Sumo - probele în care robotul trebuie să-şi împingă adversarul în afara unui ring circular, diferenţa dintre ele fiind dimensiunea şi greutatea robotului; Maze - proba de ieşire din labirint, în care robotul porneşte dintr-o celulă iniţială şi trebuie să găsească celula finală a acestuia, într-un timp cât mai scurt şi Freestyle - proba în care se va testa imaginaţia şi abilitatea echipelor de a construi un robot cu o funcţionalitate deosebită, pe care îl vor prezenta în faţa juriului, având la dispoziţie 5 minute.
 
Organizatorii au anunţat că oferă participanţilor premii remarcabile, cazare, masă şi transport în comun gratuit şi nu există taxă de participare.