.

Cum bine știți, în majoritatea căsătoriilor cuplurile se gândesc îndelung la numele familiei și mai ales dacă să adopte unul singur, cel al capului familiei. Lucrul acesta este valabil și în cazul alianțelor din afaceri, iar exemplele sunt numeroase. Astfel, Citigroup a luat naștere în urma fuziunii din 1988 dintre Citicorp și The Traveler'™s Group. Compania de petrol BP și-a revizuit imaginea de marcă a corporației după achiziționarea companiilor Amoco și Arco, dar stațiile BP încă mai promovează acele branduri de benzină la pompele lor.
Aceeași dilemă a apărut și în cazul HP, care nu a inclus și Compaq-ul în titulatura noii companii. Fuziunea a fost văzută ca o oportunitate de repoziționare a întregii organizații și a produselor sale în jurul unei singure strategii de brand. Acum, 'Totul este posibil' prin tehnologia HP. Pentru că ambele companii au o identitate puternică, Compaq va fi brandul companiei pe piața PC-urilor, în timp ce HP va fi linia de produse pentru segmentul business-to-business al noii companii. Bugetul alocat primului an de campanie de publicitate la nivel mondial este impresionant: 400 milioane USD, pentru a transmite consumatorului că 'tu + HP = posibilități'.
Reclamele vor pune accentul mai mult pe consolidarea și conștientizarea brandului, lăsând produsele în fundal. Strategia HP îi are în vedere în special pe tinerii cu vârste între 18 - 24 de ani care formează noua generație de cumpărători de tehnologie.