.

D-Link aniversează impactul semnificativ pe care Wi-Fi l-a avut asupra vieții oamenilor și asupra afacerilor, de 25 ani încoace. Aceasta s-a întâmplat când Comisia Federală de Comunicații (FCC, Federal Communications Commission) a luat decizia să permită accesul nerestricționat la spectrul radio pentru comunicații, deschizând astfel calea pentru a dezvolta 802.11 Wi-Fi și a altor tehnologii wireless. Decizia SUA a încurajat autoritățile din întreaga lume să adopte norme similare, ceea ce a condus la o creștere fără precedent în implementările Wi-Fi și dispozitivele de internet wireless pe care le vedem astăzi.

Wi-Fi a schimbat fundamental modalitatea de comunicare a oamenilor și a transmis experiența online către publicul larg. A lucra pe plajă, în grădină, în tren sau în birou a devenit astăzi ceva obișnuit. Wi-Fi s-a extins la nivel global, oferind întreprinderilor mobilitatea și flexibilitatea de a putea opera practic de oriunde din lume. Wi-Fi a anunțat, de asemenea, Digital Home, conectând o întreagă serie de dispozitive mobile și echipamente pentru muzică și jocuri. Astfel, utilizatorii au beneficiat de conectivitate și flexibilitate pentru a putea accesa conținut multimedia oriunde în locuința lor, fără a mai depinde de conexiunea prin cablu.

"Astăzi, pentru mulți oameni este greu de imaginat să nu aibă Wi-Fi, din moment ce a devenit parte din viața și afacerea lor, zi de zi", precizează Kevin Wen (foto), Președinte D-Link Europe. "În ultimii ani, Wi-Fi și-a intrat în drepturi, în special din cauza creșterii popularității smart-phone-urilor și a dispozitivelor mobile pentru jocuri, de vreme ce hotspoturi private continuă să ofere experiențe online superioare față de 3G și alte tehnologii de acces la Internet. Până în prezent, călătoria Wi-Fi a fost una interesantă, iar pentru viitorul anunță chiar mai mult decât atât, astfel ca dorința de a avea acces la Internet oricând și de oriunde să fie la fel de mare."

În ceea ce privește evoluția Wi-Fi, D-Link a preluat conducerea în dezvoltarea de noi echipamente. De exemplu, D-Link este compania nr. 1 ce furnizează produse 802.11n (Wireless N). D-Link a lansat primul produs Wireless N (routerul DIR-635) în anul 2006, cu 3 ani înainte de ratificea Wireless N, care a avut loc în Septembrie 2009. Wireless N este prima tehnologie Wi-Fi ce oferă performanță similară soluțiilor prin cablu, asigurând utilizatorilor viteze superioare, calitate și o gamă variată de produse. Conform ABI Research, se preconizează ca livrările de access point-uri 802.11n Wi-Fi pentru acasă să ajungă la 32,2 milioane în 2010, iar livrările de access point-uri pentru companii să ajungă la o jumătate de million la nivel global.

D-Link va continua să dezvolte Wi-Fi în viitor, pe măsură ce tehnologia se va orienta spre conectivitate Gigabit în următorii câțiva ani. Acest nivel îmbunătățit de transfer și performanță va asigura, în special companiilor, niveluri de acces la Internet de mare viteză pe care le pot atinge astăzi doar utilizând rețeaua prin cablu. D-Link monitorizează activitatea tuturor organismelor internaționale pentru a se asigura că echipamentele întrunesc aceste specificații Wi-Fi de viteze ridicate.

"Atât companiile cât și utilizatorii de acasă doresc tot mai mult de la conexiunile lor wireless, și caută să acceseze mai mult conținut online și aplicații de acasă, de la birou și în deplasări. Wireless N constituie un upgrade important, aducând o creștere substanțială în ceea ce privește viteza și performanța comparativ cu standardele anterioare. Așadar, fie că sunteți un utilizator care doriți pentru acasă acces high-definition fără întreruperi sau aveți o afacere care presupune conectivitate îmbunătățită sau servicii VoIP, este evident că Wi-Fi va continua să se dezvolte pentru a răspunde acestor nevoi", precizează Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link România.

D-Link a dezvoltat produse Wi-Fi de îndată ce tehnologia a devenit disponibilă. Anul trecut, D-Link a livrat peste 12 milioane de produse wireless și, conform Gartner, s-a situat din nou pe locul 1 în ceea ce privește livrarea de access point-uri de sine stătătoare Wireless LAN la nivel internațional pentru companiile mari și mijlocii în anul 2009.

Date de referință în istoria Wi-Fi:

· 1985 – Comisia Federală de Comunicații permite accesul nerestricționat la spectrul radio pentru comunicații

· 1990 – Un nou comitet ce face parte din Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) este înființat pentru a superviza crearea standardului oficial 802.11

· 1997 – IEEE introduce standardul 802.11 pentru rețele Ethernet wireless

· 1999 – IEEE ratifică standardul 802.11b, ce suportă maximum 11 Mbps

· 1999 – Este lansat conceptul ‘Wi-Fi’ (Wireless Fidelity). Termenul a fost creat de catre firma de consultanta Interbrand, și a fost un joc de cuvinte bazat pe Hi-Fi (High Fidelity) - clasificare stabilită cu mult timp în urmă pentru echipamente audio

· 2003 – Este introdus standardul 802.11g, suportând maximum 54 Mbps

· 11 Septembie 2009 – Ratificarea standardului 802.11n, cu o rată de transfer de până la 300 Mbps

Despre D-Link:

Sărbătorind 23 de ani de "rețele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer și producător mondial de produse pentru rețele, aplicații cu lățime mare de bandă, electronice digitale și comunicare de voce și date, cu o valoare de un miliard de dolari. 21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depășit doar de Cisco. Soluțiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuința digitală, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și marile companii. D-Link a fost recent inclusă în ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o listă cu cele mai bune companii de IT.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul său central fiind la Londra. Regiunea reprezintă un element strategic de maximă importanță pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informații, accesați www.dlink.ro.