.

DIGI Kft., filiala din Ungaria a DIGI Communications N.V. care deține în România grupul DIGI | RCS & RDS, a lansat pe 27 mai serviciile de comunicații mobile prin propria rețea, în urma unui amplu proces de investiții, planificare și implementare, derulat în ultimii 4 ani. Astfel, portofoliul de servicii al operatorului convergent fix-mobil va deveni similar ofertei din România, înglobând servicii de telecomunicații fixe (televiziune prin cablu, internet fix, telefonie fixă) și mobile (telefonie și date mobile), televiziune prin satelit (direct to home - DTH). 
 
Rețeaua DIGI Mobil din Ungaria înglobează cele mai recente dezvoltări din domeniul comunicațiilor mobile, utilizând standardul 4G pentru telefoanele de ultimă generație. În același timp, rețeaua utilizează și standardul 2G, pentru compatibilitatea cu telefoanele existente, pentru serviciul de voce. Operatorul are în plan o evoluție rapidă către viitorul comunicațiilor mobile, intenționând să dezvolte și serviciile viitoare 5G.
 
Odată cu lansarea serviciului pe piața învecinată, DIGI Kft. introduce, în mod gratuit, două funcționalități 4G, disponibile și în rețeaua DIGI Mobil din România, și care aduc o calitate foarte bună pentru serviciul de voce, pe terminalele compatibile: VoLTE (voce peste 4G/LTE) și VoWiFi (voce peste WiFi). 
 
Rețeaua DIGI Mobil din Ungaria este într-o dezvoltare continuă, acoperirea urmând să se extindă în mai multe etape. ”Suntem hotărâți să investim, să testăm și să lucrăm în continuare împreună cu clienții noștri, astfel încât în perioada următoare să îmbunătățim constant acoperirea, în mod prioritar în zonele importante pentru clienții care vor alege serviciul nostru mobil”, a declarat Dragoș Spătaru, Director General DIGI Kft. și Invitel Kft..
 
În această primă etapă de lansare a rețelei, DIGI Kft. propune o ofertă promoțională valabilă până la sfârșitul anului, destinată clienților persoane fizice DIGI / Invitel⃰ care dețin cel puțin un serviciu (de comunicații fixe sau televiziune prin satelit - DTH), fără alte condiționări. 
 
Oferta este disponibila pe site-ul digi.hu
 
În plus față de oferta de servicii, operatorul pune la dispoziția clienților săi și o gamă de terminale selectate din portofoliile celor mai fiabile și renumite branduri de profil, acestea putând fi testate în majoritatea magazinelor DIGI. 
 
Încă de la lansarea serviciilor de telefonie mobilă pe această piață, DIGI va pune la dispoziția clienților săi și ai Invitel gama de telefoane mobile sub brandul propriu, DIGI C1, DIGI R1 și DIGI K1. Acestea au fost special dezvoltate pentru a răspunde nevoilor clienților atât din perspectiva calității, cât și din cea a prețului.
 
Despre DIGI Kft.
 
DIGI Kft. este filiala din Ungaria a companiei Digi Communications N.V., companie listată la Bursa de Valori București, cu operațiuni în Ungaria, România, Spania și Italia. DIGI Kft este unul din principalii operatori din Ungaria, fiind lider pe segmentul serviciilor de televiziune prin cablu și deținătorul uneia dintre cele mai moderne rețele de fibră optică. Prezent pe această piață din 1998, DIGI a pus la dispoziția clienților cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul serviciilor fixe, cât și, începând de azi, al celor mobile. Acest avantaj competitiv s-a transformat, în timp, într-un beneficiu pentru sute de mii de clienți, care au dobândit astfel un acces mai rapid și mai puțin costisitor la servicii de cea mai bună calitate. ⃰ În mai 2018, Digi Kft. a finalizat achiziționarea societății Invitel Technocom Távközlési Kft., operator cheie pe piața maghiară de telecomunicații.  
 
Despre Grupul Digi Communications 
 
Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de comunicații electronice, RCS & RDS, liderul pieței de internet, pay-tv și servicii convergente, în România, cu operațiuni și în Ungaria, Spania și Italia. Înființată în urmă cu peste 25 de ani, compania deține aproape în integralitate cea mai modernă (state of the art) și mai extinsă rețea de fibră optică din regiune, cu circa 7,8 milioane homes passed. 
 
În oferta de conținuturi trans-media a grupului Digi figurează televiziunile Digi24, DigiSport 1, 2, 3, 4, FilmNow, Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel și Hit Music Channel, posturile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM și platformele de comunicare online reunite sub DigiOnline.