.

Pe 15 august 2006, in prezenta presedintelui Traian Basescu, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a lansat a doua etapa a campaniei "Lasa-ti amprenta pe net!", prima campanie de popularizare a Internetului din Romania. Evenimentul a avut loc in tabara de copii de la Eforie Sud.

"Campania care a debutat astazi la Eforie Sud isi propune sa popularizeze utilizarea Internetului in randul tinerilor. Mai exista inca multi copii care nu au avut pana acum ocazia sa deschida un computer sau un browser de Internet.
Caravana MCTI a fost lansata tocmai pentru acesti copii, carora am dorit sa le oferim ocazia sa se familiarizeze cu Internetul. Cu ajutorul computerelor puse la dispozitie de catre MCTI, copiii din taberele aflate pe traseul caravanei vor putea sa initieze o noua forma de contact cu familiile si prietenii lor. De asemenea, pentru cei deja familiarizati cu Internetul, aceasta campanie reprezinta o posibilitate de dezvoltare a unor aptitudini deja existente", a declarat Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.
 
Obiectivul principal al campaniei "Lasa-ti amprenta pe net!" este popularizarea ideii de comunicatii electronice in randul tuturor categoriilor sociale, fara discriminari si fara interdictii. A doua etapa a campaniei este organizata cu sprijinul Autoritatii Nationale pentru Tineret si se desfasoara intre 15 august si 3 septembrie. In aceasta perioada caravana MCTI se va opri in zece tabere pentru copii de pe tot cuprinsul tarii, oferind acces gratuit la Internet copiilor, aceasta etapa a campaniei fiind centrata pe popularizarea Internetului in randul tinerilor.

Campania va continua cu alte actiuni de promovare a utilizarii Internetului, precum lansarea unor spatii publice in care accesul la Internet sa fie gratuit. In viitorul apropiat, MCTI isi propune ca aceasta campanie de popularizare a folosirii Internetului sa continue cu o campanie de educare a tinerilor in privinta navigarii sigure pe Internet, pentru a evita abuzurile online.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile la adresa: www.mcti.ro/amprenta.