.

Compania Ericsson, lider mondial in domeniul telecomunicatiilor, organizeaza in perioada noiembrie 2005 si iunie 2006 a doua editie a 'Premiilor Ericsson de Excelenta in Telecomunicatii'. Programul se adreseaza studentilor in ani terminali, cat si absolventilor si se va desfasura in cinci orase: Bucuresti, Cluj, Iasi, Galati si Timisoara.

Editia din 2006 a 'Premiilor Ericsson de Excelenta in Telecomunicatii' va recompensa cele mai bune teze din domeniul telecomunicatiilor, din fiecare facultate de stat si particulara acreditata care are o sectie de profil. Prin acest proiect Ericsson doreste sa promoveze activitatea stiintifica a universitatilor romanesti si sa-i premieze pe cei mai buni studenti romani din domeniul telecomunicatiilor.

La 'Premiile Ericsson de Excelenta in Telecomunicatii' pot participa atat studenti in ani terminali, cat si absolventi, care vor fi premiati in cadrul unei ceremonii exclusive, ce va avea loc la sfarsitul fiecarui an universitar. Procesul de evaluare include constituirea unei comisii, cu reprezentanti din fiecare facultate participanta, comisie formata din cel putin trei profesori responsabili sa selecteze cele mai bune teze. Selectia se bazeaza pe urmatoarele criterii: relevanta subiectului, originalitate, calitatea tezei, nota obtinuta si numarul de lucrari stiintifice publicate (unde este cazul).

Premiile includ '“ printre altele '“ un stagiu de sase luni la Ericsson, o vizita a castigatorilor la sediul Ericsson din Romania si la sediul central Ericsson din Suedia.
Prin acest proiect, Ericsson le ofera studentilor premiati ocazia sa obtina experienta practica si sa intre in contact cu o companie care are peste 100 de ani de activitate si este lider mondial in telecomunicatii. Ambele aspecte au o valoare extraordinara pentru debutul fiecarui student in cariera.

'Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii' se inscriu in categoria activitatilor selective pe care Ericsson le sponsorizeaza in domeniile tehnologic si educational in regiunea Europei de Sud-Est.

Proiectul 'Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii' a fost lansat pentru prima oara in Grecia acum 8 ani si de atunci a fost intampinat cu interes de comunitatea academica din aceasta tara. Competita a fost lansata in Romania si in Malta in 2005, cu scopul de a crea legaturi intre studentii si universitatile din Europa de Sud-Est, promovand astfel spiritul cooperarii dincolo de granite, intre tarile est '“ europene.

Ericsson modeleaza viitorul comunicatiilor mobile si in banda larga prin Internet, ocupand pozitia de lider in domeniul acestei tehnologii. Furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari, Ericsson contribuie la crearea celor mai puternice companii de comunicatii din lume.