.

Hewlett-Packard România este principalul furnizor de infrastructură hardware în cadrul proiectului 'Sistemul Educațional Informatizat', proiect inițiat în 2001 de Ministerul Educației și Cercetării.

În cadrul procesului accelerat de globalizare din ultimele decenii, 'Informația' și 'Cunoașterea' au devenit factori decisivi în determinarea competitivității unei țări. Educația stimulează economia, contribuie la reducerea sărăciei și promovează democrația, fiind astfel o prioritate guvernamentală în toate țările. În acest context, HP s-a dovedit a fi un partener care asigură soluții complete, atât pentru școli primare/ licee, cât și pentru universități, oferind o gamă largă de soluții, precum:

  • Sistem Informațional de Management Educațional (Education Management Information System '“ EMIS)
  • Portaluri și servicii Web
    Clase și universități virtuale
    Biblioteci digitale și management al conținutului
  • Cursuri pentru profesori
  • Management al schimbării
  • Cursuri pentru personalul administrativ
  • Studii superioare '“ cercetare, grid computing, vizualizare, utilizare la standarde superioare a computerului
  • Securitate și mobilitate

Pe plan local, Hewlett-Packard România este principalul furnizor de infrastructură hardware în cadrul proiectului 'Sistemul Educațional Informatizat', proiect inițiat în 2001 de Ministerul Educației și Cercetării, în conformitate cu planul de acțiune e-learning, introdus de Uniunea Europeană pentru a promova și facilita utilizarea eficientă a tehnologiei în sistemele europene de educație și instruire.

În spiritul preocupărilor cu caracter filantropic și tradiției introduse de cei doi fondatori, Bill Hewlett și David Packard, de a acorda sprijin instituțiilor de învățământ și organizațiilor de ocrotire socială, HP a efectuat mai multe donații în universități și școli. Centrul de Monitorizare și Management a Rețelelor, o investiție HP de peste 100.000 USD, este deshis în cadrul Universității Politehnica București - Facultatea de Automatică și Calculatoare. În concordanță cu viziunea sa asupra viitorului, în care tehnologia trebuie să fie accesibilă tuturor, oriunde în lume, ca mijloc de a învăța, a lucra și a se informa, HP România a făcut o donație de peste 41.500 USD, constând în echipamente IT destinate funcționării unui laborator modern, în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații. HP România a facut donații consistente în echipamente IT la Școala Americană Internațională din București, Liceul Benedek Elek din Odorheiul Secuiesc și Institutul Național de Administrație. HP România este, de asemenea, unul dintre principalii sponsori ai programului Junior Achievement.

Despre HP în România
Hewlett-Packard se bucură de o prezență neîntreruptă pe piața noastră din anul 1975. Succesul obținut în distribuția echipamentelor HP a determinat deschiderea în anul 1997 a reprezentanței Hewlett-Packard România și apoi, în 2000, a societății comerciale Hewlett-Packard România SRL.

După încheierea legală a fuziunii cu Compaq Computer Corporation, HP a lansat oficial noua companie din România pe 24 mai 2002, punând acccentul pe oferta sa diversificată de produse și soluții, pe strategia orientată spre piață și consolidarea mărcii, precum și pe câștigarea de clienți noi, care manifestă încredere și sprijin pentru compania rezultată din fuziune.

Integrându-se perfect în procesul de tranziție către societatea informațională și  colaborând atât cu sectorul public cât și cu cel privat, HP ajută România să se pregătească pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2007, contribuind la îmbunătățirea serviciilor educaționale, la modernizarea serviciilor online din sectorul public și oferind firmelor mici și mijlocii oportunitatea de a participa la revoluția e-business.