.

Peste 4000 de studenți din 15 universități din întreaga țară au absolvit cursuri de pregătire în cadrul Oracle Academic Initiative.

Investiția în educație este o direcție distinctă în strategia Oracle România, plecându-se de la premisă că atât pe termen lung, cât și pe termen mediu sau scurt, pregătirea unor specialiști în domeniul IT reprezintă un câștig semnificativ în performanță și inovație.

Pentru susținerea inițiativelor în acest domeniu Oracle România a încheiat, de-a lungul ultimilor ani, parteneriate cu guvernele României, contribuind la programele de educație și instruire în vederea accelerării procesului de obținere a criteriilor de competitivitate specifice UE. Ultimul dintre aceste parteneriate, încheiat în 2004, a adus în plus decizia corporației Oracle de a deschide în București Centre de Servicii și Tehnologie care furnizează suport și consultanță clienților și partenerilor Oracle la nivel european și chiar global. În acest mod tinerii cu potențial (mai mult de 250 în acest moment) au posibilitatea să rămână în țară și să lucreze pentru o companie multinațională în condiții occidentale.

Oracle România a inițiat programe educaționale destinate atât mediului universitar, cât și celui pre-universitar și post-universitar încă din 1999. În cadrul Oracle Academic Initiative, peste 4000 de studenți au absolvit diferite cursuri de pregătire, în momentul de față 15 universități din întreaga țară fiind angrenate în program.

În privința mediului post-universitar, Centrele de Excelență înființate în Universități le oferă studenților o pregătire la standarde internaționale.

Chiar dacă realizat mai recent (în 2003), Oracle Academy, un program adresat liceenilor a adus rezultate remarcabile, trei licee din România câștigând locurile I, III și V în lume la concursul 'žData Modelling', în anul 2004.

Oracle University '“ departamentul intern ce oferă servicii de instruire și certificare autorizate, la standarde globale, asigură un vast program educațional pentru clienții și partenerii Oracle.

De asemenea, corporația Oracle pune un accent deosebit pe creșterea continuă a competențelor propriilor angajați, atât din punct de vedere tehnic, cât și managerial.

Toată această strategie reprezintă o dovadă a încrederii corporației Oracle în potențialul local de dezvoltare și mai ales în resursele umane existente în România