.

Ericsson și MetroPCS Communications Inc. lansează prima rețea LTE a operatorului, disponibilă în zona metropolitană Dallas/ Fort Worth, deschizând astfel calea dezvoltării tehnologiei de broadband mobil și a aplicațiilor mobile. Ericsson este principalul furnizor de infrastructură pentru MetroPCS și pentru rețelele 4G LTE dezvoltate de acest operator.

„Experiența internațională a Ericsson și viziunea sa în domeniul tehnologiei 4G LTE au cântărit greu în alegerea companiei ca unul dintre furnizorii noștri cheie de infrastructură. Am construit și lansat împreună o rețea 4G LTE de calitate în zona metropolitană Dallas/ Fort Worth", precizează Roger D. Linquist (foto), președinte, CEO și președinte al consiliului de administrație al MetroPCS. „Pe măsură ce vom continua să implementăm rețele 4G LTE în celelalte zone metropolitane în care suntem prezenți, pe parcursul lui 2010 și în prima parte a anului 2011, experiența și tehnologia de vârf a Ericsson ne vor ajuta să le oferim utilizatorilor o experiență completă de broadband mobil."

Noua rețea le va oferi utilizatorilor MetroPCS din zona metropolitană Dallas/ Fort Worth conexiuni mai fiabile și viteze mai mari de transfer de date, fie că este vorba despre imagini foto fie video, la costuri reduse. Infrastructura rețelistică implementată va permite companiei MetroPCS să ofere servicii inovatoare de broadband mobil fără a fi nevoită să își modifice structura de costuri. Ca parte a proiectului, Ericsson a creat o soluție personalizată și rapidă de implementare a tehnologiei ce permite reutilizarea unei părți importante din infrastructura deja existentă.

„Suntem mândri să colaborăm cu o companie vizionară cum este MetroPCS în cadrul unui proiect care va demonstra poziția de lider a Ericsson în domeniul LTE și în America de Nord", precizează Angel Ruiz, președintele Ericsson America de Nord. „Cu ajutorul LTE, MetroPCS va putea să vină în întâmpinarea utilizatorilor care cer aplicații noi și tot mai complexe, pe măsură ce broadband-ul mobil se dezvoltă și oferă tot mai multe posibilități."

Ericsson s-a implicat activ în acțiunile organismelor internaționale de standardizare ale tehnologiei LTE, consolidându-și astfel poziția de lider în domeniul wireless și având cel mai puternic impact asupra specificațiilor LTE până în prezent. Estimativ, Ericsson deține aproximativ 25% dintre brevetele de invenție necesare pentru LTE, fiind astfel cel mai mare deținător de patente pentru această tehnologie din întreaga industrie. Ericsson a lansat primele rețele LTE din lume la finalul anului 2009 și începutul lui 2010, în Norvegia și Suedia.

Soluția completă LTE end-to-end pusă de Ericsson la dispoziția MetroPCS include:

Stația de bază RBS 6000

Lansată în timpul Mobile World Congress din 2008, stația de bază Ericsson RBS 6000 îi oferă companiei MetroPCS flexibilitate în utilizare și posibilitatea de a-și moderniza ușor infrastructura. Dispozitivul, al cărui software poate fi adus la zi periodic, susține nu doar standardul LTE, ci și WCDMA (Wideband CDMA), GSM și GPRS/ EDGE.

IP-RAN

Datorită soluției Ericsson IP-RAN, MetroPCS va deveni primul operator din lume care susține atât CDMA, cât și LTE pe aceeași conexiune. Sustenabilă și eficientă, soluția propusă este, în acest moment, cea mai cuprinzătoare soluție pentru rețele mobile existentă, simplificând semnificativ administrarea infrastructurii. Mai mult decât atât, MetroPCS își poate valorifica atât resursele CDMA, cât și cele LTE, reducând astfel consumul de energie electrică și cheltuielile operaționale.

Evolved Packet Core

Proiectată pentru a optimiza implementările de broadband mobil, soluția Ericsson Evolved Packet Core include Serving GPRS Support Node – Mobility Management Entity (SGSN – MME) și produsul Converged Packet Gateway (CPG). Dacă SGSN – NME reprezintă o evoluție a generației anterioare Ericsson SGSN, al cărui software poate suporta upgrade-uri multiple și care oferă posibilitatea de a asigura operațiuni triple-access, CPG garantează servicii de broadband de calitate și trafic mobil și fix în contextul unei rețele packet core. Mai mult decât atât, această soluție din urmă consolidează abilitățile de tip mobile gateway și de agregare a routerelor într-o singură platformă compactă.

Servicii de rețea

Ericsson îi va oferi companiei MetroPCS și o serie de servicii de proiectare, optimizare, inginerie, implementare, integrare și suport pentru clienții rețelei LTE din zona metropolitană Dallas/ Fort Worth.