.

Ericsson Romania a initiat si desfasurat, in perioada martie-iunie 2005, 'Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii'. Proiectul 'Premiile Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii' este una dintre activitatile de elita pe care Ericsson le deruleaza in domeniile tehnologiei si educatiei. Prin aceasta, compania intentioneaza sa ridice nivelul activitatilor stiintifice si de cercetare din facultatile din Romania si sa aplice in mod creativ inovatiile studentilor in structurile actuale de productie. In acelasi timp, studentilor participanti li se ofera ocazia de a dobandi experienta de lucru si de a intra in contact cu o companie - lider in industria telecomunicatiilor - avand o istorie de peste 100 de ani.

In cadrul "Premiilor Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii", Universitatile din Bucuresti, Cluj, Galati, Iasi si Timisoara au alcatuit cate un comitet de evaluare care a selectat cele mai bune lucrari studentesti si post-universitare (doctorat sau masterat) din domeniul telecomunicatiilor.

Cu ocazia unei ceremonii speciale care a avut loc vineri, 17 iunie, Ericsson a acordat 9 premii studentilor si absolventilor Facultatilor de Telecomunicatii, in prezenta reprezentantilor comunitatii universitare din Romania, a Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a Excelentei Sale, Ambasadorul Suediei in Romania, Svante Kilander, si a reprezentantilor industriei telecomunicatiilor din tara.

In discursul sau, Bill Zikou (foto), Presedintele Ericsson pentru Europa de Sud-Est, s-a referit la piata internationala de telecomunicatii si la tendintele urmatorilor ani, precum si la pozitia Ericsson atat pe piata globala, regionala, cat si pe cea locala. Bill Zikou a subliniat ca 'investitia cea mai importanta a unui stat este cea care se face in educarea si instruirea oamenilor, pentru ca acestia asigura o evolutie continua a pietei si o dezvoltare financiara sanatoasa a industriei de telecomunicatii.'

'Ericsson, ca lider de piata si pionier in industrie, cu investitii extrem de solide in cercetare si dezvoltare, construieste poduri intre cercetare si industrie si sprijina studentii care au ales telecomunicatiile ca viitoare cariera profesionala. Evenimentul de astazi este inca o dovada tangibila a angajamentului nostru de a asigura dezvoltarea viitoare a pietei romanesti', a adaugat Elena Toma, Communications Manager, Ericsson Telecommunications Romania.

Premiile sunt insotite '“ printre altele - de posibilitatea de a candida pentru un post pe o perioada de sase luni in compania Ericsson si o vizita de informare a premiantilor inscrisi la studii post-universitare la sediul Ericsson din Suedia. Studentii premiati, impreuna cu profesorii lor, vor vizita si sediul Ericsson din Romania, unde li se va oferi o viziune integrata a activitatilor companiei si a modului de lucru al acesteia.

Acest proiect s-a desfasurat cu succes si in alte doua tari din Europa de Sud-Est, aflandu-se sub competenta Ericsson Grecia: Grecia si Malta. Studentii post-universitari premiati vor avea ocazia de a intalni studenti din aceste tari in timpul vizitei educationale din Suedia, promovand in acest fel cooperarea cu alte tari din zona.