.

Un nou acord încheiat între China Unicom și Ericsson va ajuta milioane de utilizatori din China să se bucure de acces rapid la Internet și de streaming în timp real pentru aplicații multimedia. Conform contractului, Ericsson va furniza soluții de rețea GPON (Gigabit Passive Optical Network) în peste 10 provincii din China. "Acest acord marchează un moment important din dezvoltarea standardului GPON la nivel mondial, iar direcția aleasă de China Unicom reprezintă încă o dovadă a potențialului implementării GPON atât în China, cât și în lumea întreagă. Ericsson este unul din puținii furnizori calificați de rețele GPON din China și suntem mândri să sprijinim poziționarea China Unicom pe o piață broadband foarte competitivă cu ajutorul soluțiilor noastre tehnologice", precizeaza Mats H. Olsson (foto), Președinte Ericsson China & North East Asia.

Cu ajutorul sistemului EDA 1500 GPON de mare capacitate oferit de Ericsson, China Unicom va putea oferi cea mai mare viteză de transfer și capacitate de acces broadband de pe piața locală. Contractul reprezintă primul proiect amplu de implementare a tehnologiei GPON derulat de operatorul China Unicom.

Infrastructura GPON și sistemul inteligent de administrare vor permite companiei China Unicom să ofere servicii FTTH (fiber-to-the-home) și FTTB (fiber-to-the-building) la nivel național mai rapid și cu costuri mai mici. În același timp, compania va putea să susțină mai ușor creșterea sporită de trafic de date și să le ofere consumatorilor chinezi servicii triple play. Pe parcursul anului, Ericsson va furniza platforma de mare capacitate EDA 1500 în peste 10 provincii importante din China și a demarat deja implementarea în unele zone.

Datorită experienței sale globale în segmentul soluțiilor GPON, Ericsson a devenit un furnizor important de broadband în China, oferind astfel de soluțiii pentru cei trei mari operatori telecom din țară, precum și pentru câțiva dintre cei mai importanți operatori de cablu TV. Astăzi, majoritatea provinciilor și regiunilor din China utilizează soluții GPON de la Ericsson.

Ericsson Deep Fiber Access este o soluție end-to-end completă, ce include componente de fibră optică pasivă, echipamente externe de rețea și echipamente pentru rețele optice active, susținute printr-o gamă largă de servicii. Portofoliul de echipamente de acces broadband EDA oferă soluții inteligente, simple și flexibile pentru rețele IP de ultimă generație, care permit viteză mare de transfer și pot susține ușor servicii cu conținut multimedia. Cei mai importanți operatori din lume au ales deja soluția inovatoare Ericsson Deep Fiber Access și au implementat soluții EDA GPON, EDA P2P, EDA WDM PON și EDA DSL în peste 145 de rețele FTTX și 110 rețele pe bază de fir de cupru din lume.